Vesti

0

Sanda Rašković Ivić: Ovo nije poslanički klub Vuka Jeremića

Autor: VV

Izvor: Beta

Sanda Rašković Ivić: Ovo nije poslanički klub Vuka Jeremića

Izvor: Foto: prtscr ytb

U poslaničkom klubu su i Đorđe Vukadinović i bivša poslanica Socijalističke partije Srbije Dijana Vukomanović. U klubu su i dva poslanika Nove Srbije (NS) Miroslav Markićević, koji će biti zamenik šefa poslaničke grupe, i Goran Pekarski.

Njima će se, kako je rečeno, najverovatnije pridruži i bivši funkcioner i poslanik DSS-a Slaviša Ristić.

Kako su istakli na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije, to nije klub kandidata za predsednika Srbije Vuka Jeremića, kako su pojedini mediji navodili, već klub opozicionih poslanika koji se bore za promene.

Ona je kazala da lično podržava kandidaturu, kao i da će možda i ostali članovi tog kluba pružiti podršku Jeremiću, ali da sigurno neće podržati kandidata vladajuće koalicije.

"U klubu smo se okupili oko želje da se u zemlji naprave promene, da se živi dostojanstveno, normalno i bez stalnog generisanja vanrednog stanja i u želji da pokušamo da vratimo dostojanstvo Skupštini i da vratimo institucije u Srbiju", rekla je Rašković Ivić.

Poslanik Goran Pekarski je rekao da NS još nije zauzela stav o tome koga će podržati i da ne želi da iznosi svoje lično mišljenje.

On je naveo da će se pridržavati stranačkih odluka koje treba da budu donet kada budu poznati svi predsednički kandidati.

Dijana Vukomanović je kazala da formiranje kluba nije registracija nove stranke, ni vlasništvo jednog čoveka i da su njemu poslanici koji "neće i ne žele više da ćute, već da pričaju o temam koje tište građane".

Poslanik NS Miroslav Markićević rekao je da je istupanjem iz vladajuće koalicje "skinuo veliko breme sa leđa" i da misli da će sada kada je deo novog kluba imati veću slobodu da priča u Skupštini.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR