KRAJ: Partizan - Crvena zvezda 86:81

Novosti online

05. 02. 2017. u 17:28

Izabranici Aleksandra Džikića su u derbiju 21. kola regionalnog takmičenja, pred većinski crno-belim tribinama dvorane "Aleksandar Nikolić", savladali večitog rivala - 86:81

КРАЈ: Партизан - Црвена звезда 86:81

Branko Lazić i Vilijam Hečer foto: Arhiva VN

Košarkaši Partizana prekinuli su Zvezdin trijumfalni niz u Jadranskoj ligi od 20 pobeda, pošto su ih u derbiju 21. kola regionalnog takmičenja savladali 86:81.

PRVA ČETVRTINA

Meč je počeo. Partizan počinje u petorci Hečer, Marinković, Vrabac, Birčević i Majstorović, Zvezda sa Jovićem, Dženkinsom, Simonovićem, Mitorvićem i Kuzmićem. Partizan je poveo trojkom Marinkovića, na isti način vratio je Simonović - 3:3, 2. minut.

Oba tima su počela smušeno u fazi napada, a Zvezdi sa dva pogođena slobodna bacanja prvo vođstvo na meču donosi Luka Mitrović. Crveno-beli promašuju dva napada, pa Birčević zakucava za 5:5 u 4. minutu. Posle dva pogođena bacanja Kuzmića, trojku pogađa Birčević i vraća crno-bele u minimalnu prednost - 8:7, koja je kratko trajala posle polovičnog učinka Mitrovića sa linije penala. Dženkins pravi drugi prekršaj na polovini prve deonice, umesto njega na terenu je Lazić. Na drugoj strani za isto vreme Majstorović je napravio tri faula, a Mitrović polovičnim učinkom sa linije penala vraća Zvezdu u vođstvo - 9:8.

Crveno-beli su za šest minuta igre šutnuli 10 slobodnih bacanja. Mitrović pogađa oba puta sa linije penala za, dosad, najveći plus Zvezde - 11:8, 7. minut, ali Koprivica na drugoj strani pogađa poluhorog, a potom poravnava rezultat polovičnim učinkom sa linije penala - 11:11, 8. minut. Ratkovića trojkom vraća Partizan u vođstvo - 14:11, serija crno-belih 6:0. Bjelica na drugoj strani polovičan sa linije penala.

Gordon pogađa novu trojku Partizana, crno-beli su na, dosad najvećih 17:12. Zvezda u prvoj deonici poentira uglavnom iz slobodnih bacanja. Nove penale za, na ovom meču, goste pogodio je Gudurić, a već u sledećem napadu sa istog mesta polovičan je bio Bjelica. - 17:15. Mnogo je prekršaja u prvih 10 minuta odsuđeno. Veličković sa dva pogođena bacanja, barem zasad, odbija nalet Zvezde - 19:15, koja ponovo poenima Bjelica sa linije penala prilazi na minus dva.

Na kraju prve deonice Partizan vodi 21:17, poenima Andrića iz prodora uz zvuk sirene za kraj perioda.

DRUGA ČETVRTINA

Volters pogađa fluoter na otvaranju druge deonice, a posle protesta zbog jedne sudijske odluke Radonjić dobija tehničku grešku, posle koje Andrić pogađa bacnje, ali promašuje šut za tri poena - 22:19, 12. minut. Koprivica pravi prekršaj u napadu, i to mu je treća lična greška, kao i Majstoroviću, na terenu je prvi put na meču Luković.

Dva promašena napada Partizana kažnjava Tompson, ali na drugoj strani Birčević pogađa trojku, a Ratkovića poentira iz prodora za 27:21 u 13. minutu. Posle mini serije crno-belih 5:0 Radonjić traži tajm aut. Gudurić sa dva ubačena bacanja prekida seriju Partizana. Zvezda je od 23 poena, 16 ubacila sa linije penala.

Posle poena Kuzmića, Marinković pogađa svoju drugu trojku na meču - 32:25, 15. minut. Luković je napravio par grešaka, koje Zvezda koristi da priđe na 32:29 u 16. minutu. Prvo je posle dva promešena bacanja Kuzmića, u pokušaju da je izbije, loptu vratio u koš, da bi potom promašio izuzetno težak šut. U narednom napadu ga je Kuzmić lako ugurao u reket i poentirao. Mini seriju Zvezde sa linije penala prekida Hečer, a Gudurić trojokom i Mitorvić posle skoka u napadu poravnavaju rezultat - 34:34, 17. minut.

Zvezdina serija traje. Posle promašene trojke Gordona, Jović poentira iz kontranapada, a Hečer na drugoj strani postiže poene iz prodora. Bjelica je još jednom polovičan sa linije penala za plus jedan crveno-belih - 37:36, ali u narednom napadu Veličković postiže poene uz faul i pogađa dodatno bacanje. Partizan je ponovo u plusu - 39:37. I Gordon pravi treći prekršaj, a Gudurić u 18. minutu sa linije penala poravnava rezultat.

Na poluvreme se odlazi nerešenim rezultatom 46:46. U poslednja dva minuta igralo se bukvalno poen za poen i na pogotke za dva ili tri poena Partizana, istom merom je odgovarala Zvezda.


TREĆA ČETVRTINA

Poenima Vrabca i Hečera sa poludistance Partizan otvara drugo poluvreme. Jović poentira uz faul i pogađa dodatno bacanje - 50:49, 22. minut. Posle poena Majstorovića, Dženkins pogađa trojku iz ofanzivnog skoka Kuzmića za izjednačenje - 52:52. Kuzmić vraća Zvezdi prednost poenima iz reketa - 54:52, 24. minut.

Posle starnih poena, igrači Partizana su upali u ofanzivne "žute minute", ali košarkaši Zvezde to ne koriste da naprave veću prednost. Birčević pogađa dva bacanja za novo izjednačenje. Jović pogađa trojku posle dva ofanzivna skoka, ali na isti način, posle ofanzivnog skoka Birčevića uzvraća Marinković - 57:57, 26. minut.

Posle faula u napadu Kuzmića, Partizanu prednost, ubačenim bacanjima, vraća Majstorović, a na drugoj strani iz prodora poentira Dženkins. Ratkovica je siguran sa linije penala - 61:59, 27. minut. Simonović na isteku napada poravnava rezultat, a posle izgubljene lopte Birčevića, Ratkovića pravi nesportski prekršaj nad Lazićem, koji pogađa oba bacanja za vođsđtvo Zvezde - 63:61 u 28. minutu.

Simonović pravi medveđu uslugu svom timu. Najpre je promašio težak šut iz koraka, a potom je posle faula nad Ratkovicom zaradio dve tehničke greške, što automasti donosi i isključenje. Ratkovica je sa četiri bacanja vratio Partizanu prednost, a potom promašuje polaganje - 65:63. Gordon pravi četvrti prekršaj nad Lazićem, koji sa dva bacanja ponovo donosi poravnanje rezultata - 65:65, 29. minut. Bjelica pogađa trojku za vođstvo Zvezde, ali Veličković brzo poentira na drugoj strani. Volters pogađa dva bacanja za 70:67, a posle promašaja kapitena Partizana Volters pogađa iz veoma teške situacije i donosi Zvezdi, dosad, najvećih 72:65. Volters je promašio oba slobodna bacanja četiri sekunde pre kraja trećeg perioda i propustio priliku da još više uveća prednost crveno-belih. Pred poslednji kvartal Zvezda vodi 72:65.

ČETVRTA ČETVRTINA

Četvrti period se otvara koracima i promašenim zicerom Mitrovića sa jedne, i promašajem sa poludistance Hečera sa druge strane. Prve poene u poslednjem kvartalu postiže Hečer sa linije penala, Zvezda vodi 72:69, a posle promašaja Lazića iz prodora, bek crveno-belih u skoku pravi četvrti prekršaj.

Partizan je ispustio priliku da još više smanji zaostatak, a Bjelica je polovično uspešan sa linije penala posle nesportskog prekršaja Veličkovića. Bjelica promašuje i šut za tri poena, a Veličković poentira prodorom od koša do koša - 73:71, 33. minut. Promašaj Voltersa na šutu za tri poena, poenima iz prodora, za izjednačenje, kažnjava Hečer - 73:73.

Posle tajm auta Radonjića, Tompson pravi prekršaj u napadu, a Marinković promašuje šut za tri poena. Posle promaša Gudurića iz prodora, Marinković u polukontri pogađa trojku za seriju 7:0 crno-belih i vođstvo 76:73 u 35. minutu. Crno-beli su u seriji, Hečer podiže na plus pet, a Mitrović promašuje novi šut za tri poena. Veličkovićev veliki promašaj van linije 6.75, Dženkins sa linije penala prekida seriju kluba iz Humske - 78:75, 37. minut.

Marinković je polovično precizan sa linije penala, posle faula Voltersa - 79:75. Luka Mitrović ponetira iz igre "leđima", a Birčević posle "cigle" prilikom pokušaja za tri poena, pravi faul pod košem nad Tompsonom, koji sa linije slobodnih bacanja polovičan, pa crno-beli ostaju u minimalnoj prednosti - 79:78, 38. minut.

Veličković promašuje i za dva poena, Volters promašuje ceo koš prilikom šuta za tri poena. Lazić dobija tehničku grešku zbog simuliranja faula u napadu, to mu je peta lična greška. Hečer postiže poen sa bacanja, Birčević poentira iz reketa, na aistenciju Veličkovića, posle ofanzivnog skoka kapitena crno-belih - 82:78, 39. minut.

Dženkins je izborio dva bacanja, a posle protesta kod sudija, tehničku grešku je dobio Luka Mitrović. Dženkins promašuje oba slovodna bacanja, Dženkins na drugoj strani pogađa jedno,a potom i trojku - 86:78. Mitrović promašuje trojku.

Posle promašaja Birčevića za tri poena, Volters pogađa uz faul, za 86:81, 28 sekundi pre kraja. Mitorvić pravi peti faul nad Hečerom, koji je promašuje oba bacanja, ali na sreću Partizana Gudurić promašuje šut za tri poena. Pobeda Partizana 86:81.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Legenda

05.02.2017. 17:35

OVo je nov derbi, sa novim timom refleksa irl iz zeleznika hahah onaj smo davno zavrsili! a ovi sto ce da pisu za igokeu nikada nece biti isto fuzija i promena kluba hahah

Zvezdaš

05.02.2017. 20:13

Čestitke Partizanu na pobedi, a Zvezdaši su načinili neoprostivu gomilu tehničkih grešaka..Simonović kao neki balavac iz ulične košarke uspe da dobije 2 tehničke i ostavi tim na cedilu. Nije mu ovo prvi put da tako nešto učini svom timu. Je l ima neko u Zvezdi da mu zaviri u glavu i da vidi da šta se to s njim povremeno dešava?