Ružić: Dijana je starleta, fali joj metla
Foto: Zorana Jevtić

Žestok rat bivših saboraca iz SPS

Ružić: Dijana je starleta, fali joj metla

Politika -

Vukomanovićeva ponovo napala potpredsednika socijalista, za koga je rekla da je narcis, na šta joj on nije ostao dužan

Tek pošto se ušuškala u nov poslanički klub opozicije, bivša potpredsednica SPS Dijana Vukomanović „izrešetala“ je bivše saborce, koji joj nisu ostali dužni. Zauzvrat je dobila epitete da je starleta s metlom, moralni miš i lažni magistar.

Vukomanovićeva se posebno obrušila na potpredsednika socijalista Branka Ružića, za koga tvrdi da nije nikakav mladi lav partije niti revolucionar, već narcis.- U parlamentu ćuti, a napolju daje seriju narcisoidnih intervjua u kojima čas ruši Vučića, a čas ga veliča i nominuje za predsedničkog kandidata socijalista - analizira bivša funkcionerka SPS.Ružić je i te kako imao šta da joj uzvrati, iako je za Kurir rekao da mu je teško da komentariše „prebege i moralne miševe koji čitavu svoju karijeru zasnivaju na žetonima koje dobijaju od klijentelističkih centara“.- Lično nikad nisam gradio svoj autoritet na veličanju tuđeg i jedino što veličam i veličaću jeste SPS. Dotična je veličala Dačića, Vučića, sada Vuka Jeremića i ko zna koga će još u budućnosti. Šta reći o osobi koja je završila devetomesečni specijalistički kurs, verovatno za izdaju, na Sorosovom Srednjoevropskom univerzitetu u Budimpešti i to u Srbiji prezentovala kao magistraturu. Dok se budem bavio politikom, imaću srce mladog lava, a poimanje političkih starleta u pokušaju neću više razmatrati. Želim puno uspeha dotičnoj u podizanju revolucije, samo je izuzetno važno da izabere što bolju metlu - poručio je Ružić.Vukomanovićeva nije poštedela ni svog bivšeg stranačkog šefa Ivicu Dačića, koga je optužila da je partiju dao Vučiću, i to za džabe.- Vučić ne veruje Dačiću ni kad mu ovaj darove donosi. A sada mu nudi celu partiju na tacni - tvrdi dojučerašnja potpredsednica SPS.Dačić nije hteo da komentariše.

Jadranka JoksimovićZANIMAM SE ANALIZAMA BIVŠIH SABORACA IZ SPSVukomanovićeva je kritikovala i SNS i Aleksandra Vučića, koga je uporedila sa sultanom kome se bliži kraj vlasti i kome je harizma istrošena. S tim se ne slaže članica Predsedništva SNS Jadranka Joksimović, koja za naš list, ipak, priznaje da joj je zanimljivo da čita i analize političkog karaktera doskorašnjih partijskih saboraca iz SPS:- Vidim da se razvila živa javna debata, da kritičari Vlade i Vučića imaju dosta medijskog prostora, što pokazuje demokratičnost i politički pluralizam našeg društva. I to oni koji su na čudan i ne do kraja politički legitiman način formirali posebne poslaničke klubove. Neka građani sami procenjuju. Ja nikad ne potcenjujem sposobnost pravilne političke procene građana. Zato SNS i Vučić i imaju toliku podršku.

Ivana Kljajić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track