Партизан прекинуо Звездин низ

Кошаркаши Партизана победили су Црвену звезду у 21. колу АБА лиге и тако нанели први пораз црвено-белима у регионалном такмичењу од почетка сезоне.

Партизан НИС - Црвена звезда МТС 86:81 (21:17, 25:29, 21:26, 19:9)

БЕОГРАД: Дворана “Александар Николић”, гледалаца: 6.500, судије: Хордов, Кољеншић и Петек.

ПАРТИЗАН НИС: Ратковица 11 (4ас), Врабац 2, Маринковић 13, Величковић 11 (5ск), Мајсторовић 4, Бирчевић 16 (9ск), Копривица 3. Андрић 3, Хечер 20 (5ас), Пот, Гордон 3, Луковић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА МТС: Волтерс 9, Томпсон 3, Митровић 14 (11ск), Лазић 4 (5ск), Симанић, Добрић, Симоновић 5, Yенкинс 10 (5ас), Гудурић 9 (6ск), Јовић 8 (4ск, 5ас), Кузмић 8, Бјелица 11.

Кошаркаши Партизана победили су Црвену звезду у 21. колу АБА лиге и тако нанели први пораз црвено-белима у регионалном такмичењу од почетка сезоне. Утакмица је преломљена у последњој деоници, у којој су гости убацили само девет поена. Меч је обележио невероватан број слободних бацања за црвено-беле, али и шест техничких грешака за екипу Дејана Радоњића. Ипак, Партизан је изузетном борбеношћу, уз бучну подршку публике, одиграо као у трансу и у напетој завршници искористио две узастопне техничке грешке ривала да прекине његов низ непобедивости.

Већ на самом почетку меча могла се наслутити велика борба. Прво је у последњем тренутку Партизановог напада Маринковић погодио тројку са готово десет метара, да би у следећем нападу узвратио Симоновић. Настављено је у истом ритму – кош за кош. Три минута пре краја прве деонице црно-бели су направили серију од 6:0 и повели са 14:11. Звезда је у првих десет минута имала само један једини погодак из игре - Симоновићеву тројку. Извела је чак 18 слободних бацања (14 погодила), а Партизан је уз шут 3/8 за два, а 4/9 за три, дошао до предности од 21:17.

На почетку друге четвртине Волтерс је брзим поготком из игре прекинуо серију промашаја црвено-белих. Приближила се Звезда на 22:21, али је Бирчевић погодио тројку, да би потом био прецизан и Ратковица – 27:21. Таман када је прорадио повређени тандем Јовић - Кузмић,  црно-бели су наставили да погађају са дистанце. Тројка Маринковића донела је Партизану највећих седам поена предности (32:25) у 15. минуту меча. За само два минута Звезда је серијом 9:2 стигла до изједначења. Преузела је на кратко Звезда вођство, а серију од 11:2 заокружио је погодак Јовића.

Кошевима Врапца и Хечера, Партизан је отворио друго полувреме, да би потом уследила и нова серија црвено-белих од 8:2. После три минута игре у другом делу резултат је био 52:54. Већим делом треће четвртине резултат је био у егалу. У 27. минуту меча, при резултату 61:61, Ратковица прави намерну личну грешку, па Звезда преко Лазића долази до предности од 61:63. У следећем нападу Партизана Симоновић је добио другу техничку грешку, самим тим и искључење. Партизан је имао четири слободна бацања, а Ратковица их је све искористио. С линије пенала узвратио је Лазић, а затим је и Бјелица погодио шесту тројку за госте. Серијом Волтерса од 4:0 завршена је трећа деоница, уз вођство гостију од 67:72.

После два минута игре у последњој четвртини резултат је поново био у егалу 73:73, након чега је уследило два минута игре без погодака. Пост је својом четвртом тројком прекинуо Маринковић и домаћој екипи донео ново вођство – 76:73. Два минута пре краја, после техничке грешке, из игре је изашао и Бранко Лазић. Хечер је искористио слободно бацање, да би затим Бирчевић утрчавањем у рекет крунисао сјајну акцију црно-белих – 82:78. На минут и 10 секунди до краја меча Хечер погађа тројку са велике дистанце и практично решио питање победника

 М. Бороцки

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести