Kupci dogodine u promenadi

N. S.

06. 02. 2017. u 11:39

Užurbane pripreme za izgradnju najvećeg šoping-centra u Srbiji. Mol na 150.000 kvadrata kod "Spensa" počinje da se gradi do kraja marta

Купци догодине у променади

Izgled budućeg šoping-mola,Nemanja Savčić

NOVI SAD - Radovi na uglu Bulevara oslobođenja i Bulevara cara Lazara, kod Spensa, trebalo bi da počnu do kraja marta, potvrđeno je u predstavništvu južnoafričke kompanije “Nepi ril estejt”.

Na najskuplje plaćenoj parceli u Novom Sadu nići će šoping-mol, najveći u Srbiji, površine veće 150.000 kvadratnih metara, koji bi prve kupce trebalo da primi do kraja 2018. godine.

- Urbanistički projekat nam je odobren, očekujemo i ostale neophodne dozvole - objašnjava menadžer Nemanja Savčić. - U novi tržni centar biće uloženo više od 60 miliona evra, a u njemu bi posao moglo da dobije oko 1.500 Novosađana. Projekat je prilagođen uslovima, koje su tražili urbanisti, a priprema se i tender za izvođače radova, tako da kašnjenja sa gradnjom ne bi trebalo da bude.

Za oko 50.000 kvadratnih metara u “Promenadi”, koji će biti namenjeni za izdavanje, već se interesuju najveći svetski trgovački lanci.

- Biće tu stranih brendova, koji su već prisutni na tržištu, ali i novih. Ostavićemo, naravno, prostor i za domaće brendove - kaže Savčić. - Planiramo i niz zabavnnih sadržaja, kao i veliki restoranski blok, a uz moderan bioskop, nastojaćemo da se tu nađe i kuglana. U nekim od naših centara u okruženju imamo i teretane, i to na više stotina kvadrata, koje u sastavu imaju i bazen. Nije isključeno da će se tako nešto naći i u “Promenadi”.

USELjENjE

INTERES ne samo nas zaposlenih u “Nepiju”, već i potencijalnih zakupaca poslovnog prostora, jeste da novi mol počne sa radom do kraja 2018. - kaže Savčić. - Verujem da će to biti ispoštovano i da će Novosađani, ali i gosti Novog Sada moći da uživaju u svim sadržajima, koje će im biti ponuđeni.

PAPRENO ZEMLjIŠTE

NEPI” je ubedljivo najskuplje i najatraktivnije građevinsko zemljište u Novom Sadu na aukciji u Zavodu za izgadnju grada platio 31 milion evra, a krajem maja u gradski budžet uplatio 3.774.000.000 dinara.

Za plac, površine 32.948 kvadratnih metara, izdvojili su gotovo 1,2 milijarde dinara više od početne cene na aukciji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije