Закон о дуалном образовању ускоро на јавној расправи 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Закон о дуалном образовању ускоро на јавној расправи
Trenutno na sajtu: 614       |       Podeli:
06.02.2017 | 0 коментар(а)



Закон о дуалном образовању ускоро би требало да се нађе на јавној расправи, најавио је данас министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић.


Шарчевић је, на отварању конференције “Дуално образовање у функцији ефикаснијег тржишта рада” у Привредној комори Србије, подсетио да је пре пет месеци направиљен добар Акциони план, чји је један део управо увођење дуалног образовања у законске оквире.

“Развој привреде је у експанзији, а развој дуалног образовања га прати”, назначио је Шарчевић.Шарчевић је, на отварању конференције “Дуално образовање у функцији ефикаснијег тржишта рада” у Привредној комори Србије, подсетио да је пре пет месеци направиљен добар Акциони план, чји је један део управо увођење дуалног образовања у законске оквире.

“Развој привреде је у експанзији, а развој дуалног образовања га прати”, назначио је Шарчевић.

Како је рекао, претходни период обележио је интензиван рад на терену, током којих су представни

Како је рекао, претходни период обележио је интензиван рад на терену, током којих су представници министарства, са људима из ПКС, локалних самоуправа и са тражишта рада, радили на плану уписа у средње школе за наредну школску годину, који ће се разликовати од досадашњег и биће у складу са потребама привреде.

“Мисллим да нам оптимизам може поткрепити оно што смо видели на терену, интересоваје компанија и школа”, истакао је Шарчевић.

Он је похвалио сарадњу са ПКС, која даје добре резултате.

“Све оно из Акционог плана је оствариво. Платформа је урађена, сугестијесу стигле, радимо и са синдикатима и до краја недеље ћемо уобличити нацрт и врло брзо ће се Закон о дуалном образовању наћи на јавној расправи”, рекао је Шарчеивић.

Шарчевић је подвукао да је Закон о дуалном образовању у тесној вези са Законом о средњем образовању и Законом о високом образовању.

Председник ПКС Марко Чадеж истакао је да је Влада Србије као један од приоритета поставила управо увођење дуалног система образовања и да је на томе до сада урађено много.

Он истакао је да дуално образовање из експерименталне фазе полако улази у редовни систем образовања, који би требало да заживи од нове школске године.

Да би до тога дошло, додао је Чадеж, наредни корак је нови регулаторни оквирс, истакавши да ПКС са Министарством просвете и другим партнерима већ неколико недеља интензивно ради на томе.

Захваливши ресорном министру на подршци, Чадеж је подвукао да је у претходн их неколико месеци урађено више него за претхопдних годину и по дана, када је реч о систему дуалног образовања.



Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.402.664 посета
Тренутно на сајту: 615 посетилац(a)