Vesti

0

Skupština Kosova u četvrtak i o severu Mitrovice

Autor: JU

Izvor: Beta

Skupština Kosova u četvrtak i o severu Mitrovice

Izvor: Foto: Beta / Armenija Zajmi Bešević

Poslanici će u okviru dnevnog reda od 22 tačke razmotriti i predloge rezolucija o hapšenju aktivista pokreta Samoopredeljenje i o predškolskom i srednjoškolskom obrazovanju.

Skupština će osnovati "ad hok komisiju" za izbor jednog člana borda direktora RTK, jednog člana Sudskog saveta Kosova iz redova srpske zajednice, jednog člana Sudskog saveta Kosova iz redova drugih zajednica i jednog člana borda za žalbe medija.

Poslanici će razmotriti izmene i dopune zakona o slobodi vera na Kosovu, o ratifikaciji Sporazuma o osnivanju Fonda Zapadnog Balkana, i o ratifikaciji Sporazuma za osnivanje Regionalne kancelarije za omladinsku saradnju Kosova, Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Srbije.

Skupština će razmotriti nacrte zakona o izvršenju krivičnih sankcija, izmene zakona o Posebnoj komori Vrhovnog suda Kosova o pitanjima u vezi sa Kosovskom agencijom za privatizaciju, o izmenama i dopunama zakona o Centralnoj banci Kosova i Zakona o posredovanju.

Na dnevnom redu skupštinskog zasedanja niće i nacrti zakona o izmenama i dopunama Zakona o službenim statistikama Kosova i Zakona o kontroli i nadgledanju državne granice.

Skupština će razmotriti i Agendu evropskih reformi (AER), i Izveštaj Komisije za prava i interese zajednica i povratak u vezi nadgledanja sprovođenja člana 11. zakona o Civilnoj službi Kosova.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR