Zaplenjen eksploziv, među četvoro uhapšenih i devojčica

Beta

10. 02. 2017. u 12:45

Francuske antiterorističke snage danas su uhapsile četiri osobe, među kojima i šesnaestogodišnju devojčicu i otkrile kućnu laboratoriju za proizvodnju bombi, saopštila je kancelarija tužilaštva Pariza

Заплењен експлозив, међу четворо ухапшених и девојчица

Twitter

Francuske antiterorističke snage danas su uhapsile četiri osobe, među kojima i šesnaestogodišnju devojčicu i otkrile kućnu laboratoriju za proizvodnju bombi, saopštila je kancelarija tužilaštva Pariza.

U saopštenju se kaže da je u kući uhapšenog muškarca starog 20 godina u Monpeljeu zaplenjeno 70 grama triaceton triperoperoksida (TATP) i nekoliko litara acetona, sulfurne kiseline i drugih materijala.

TATP, koji se može napraviti od lako dostupnih sastojaka, je eksplozivno jedinjenje popularno među teroristima zbog toga što ga je teže detektovati. Korišćen je u napadima ekstremista islamske države u Parizu, novembra 2015. i Briselu, marta 2016. godine. Neimenovani policijski zvaničnik rekao je da su uhapšena i dva muškarca, starosti 33 i 26 godina, te devojčica stara 16 godina.

Prema saznanjima policije jedan od osumnjičenih je planirao samoubilački napad, ali još uvek nije poznato koja mu je bila planirana meta.


— Market Update! (@traderpreneurs) February 10, 2017

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije