Đoković posle Melburna odigrao samo jedan meč: Tri seta za 50 dana

J. J.

22. 02. 2017. u 20:45

U odbranu titula na američkim mastersima bez mečeva u nogama. U Dejvis kupu mu je Medvedev predao meč zbog povrede

Ђоковић после Мелбурна одиграо само један меч: Три сета за 50 дана

Novak Đoković u Nišu Foto: Arhiva VN

NA startu Indijan Velsa će biti tačno 50 dana od poraza Novaka u drugom kolu Australijan opena. U tih mesec i po dana, drugi teniser sveta odigrao je svega jedan meč i to ne ceo.

Danil Medvedev predao mu je susret prvog dana Dejvis kupa u Nišu, ali je mladi Rus držao sve konce u svojim rukama dok je još mogao da stoji na nogama.

U februaru su se navijači opet zapitali: Gde je, šta radi Nole? Kao i tokom celog decembra, naš as se povukao u svoj svet u Monte Karlu i vrlo retko preko društvenih mreža šalje signale da vredno trenira, ali i provodi vreme sa porodicom. Sin Stefan "vežba" s njim na spravama u teretani, supruga Jelena je kraj terena, čak i kućni ljubimci trčkaraju za teniskim lopticama.

Dogovor sa Marijanom Vajdom i ostatkom stručnog štaba je bio da se Novak koncentriše samo na najveće turnire i da svaki slobodan trenutak bude sa najbližima. Ali, drugi reket planete će u odbranu dve titule na mastersima koji su naporni skoro kao grend slemovi, stići bez mečeva u nogama, sa tek tri odigrana seta za 50 dana.

Bivši trener Boris Beker je isticao da su duge pauze i slab trening bili uzrok pada Đokovića prošle sezone. Novak je odlučio da preskoči Dubai, dok njegov najveći rival nastavlja da se pojavljuje na turnirima koji mu nisu bili u rasporedu prošle godine.

Marej je tako zaradio poene u Dohi uprkos porazu u finalu od Srbina, a prednost od 1.715 bodova će povećavati svakom pobedom u Emiratima.

ENDI MAREJ
BRITANSKI "Telegraf" danas je došao do saznanja da Endiju ove godine Dejvis kup nije u rasporedu. Male su šanse da prvi reket Velike Britanije zaigra u četvrtfinalu protiv Francuske početkom aprila, jer sve karte baca na odbranu prvog mesta i seriju prolećnih mastersa. Ipak, u slučaju rane eliminacije u Majamiju, možda promeni tu odluku, a i Novak će sačekati kraj američke turneje pre nego što objavi da li će nastupiti protiv Španaca u Beogradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

Radojko

22.02.2017. 21:41

Novak treba da igra vise da nas reprezentuje u svetu,da se cuje za nas i tako privuku investicije.Ako prestane da igra propadosmo.Samo posle premijer ostaje da nas cuva.I piloti u avionu

Djole

22.02.2017. 22:54

Zbogom Nole, bio si dobar dok si trajao. Jedan si od retkih sportista koji je svjesno odabrao da ga gazaju i ponizavaju u najboljim godinama i punoj snazi. Bolje se penzionisi jer para imas, nemoj da se brukas porazima od dvjestotih sa liste. Voleli su te tvoji srbi dok si musko bio, sad klopaj tu zelen, sektasi sa Imazom i slusaj zenu jer ona zna sta je najbolje za tebe. Zbogom.

Peki

22.02.2017. 23:00

Juce je bio snimak sa treninga i reakcije njegove zene Jelene tako da svako normalan moze da vidi ko je u stvari uzrok propasti Novaka.Resnje je da se ili razvede ili prekine igracku karijeru.

Mилош

22.02.2017. 23:20

Ноле, бар пет милиона грађана Србије те моли да се посветиш тенису, као што си био посвећен до задњег Ролан Гароса.

Milan

23.02.2017. 10:30

Zbog lepih prezentacija Srbije i svih uspeha koje je postigao, budimo srecni sto ga imamo. Nemojte da ga omalovazavamo ,sam neka izabere on je vlasnih svog zivota. Ako resis da ostavis tenis sve naj lepse ti zelim u zivotu i hvala ti za svu srecu koju si nam prozio.Ziv na bio i uzivaj sa svojima u sreci i ljubavlju.

Verdasco.

23.02.2017. 10:35

Za skoro cetiri meseca od zavrsetka proslogodisnje sezone do pocetka turnira u Indian Wells-u Novak ce odigrati samo 9 meceva.