ŠOKANTNO! Lončar i Janković zajedno PUCALI U BIA! Godinama najbolji prijatelji
Foto: Dragana Udovičić, Nebojša Mandić

Otkrivamo strogo čuvanu tajnu

ŠOKANTNO! Lončar i Janković zajedno PUCALI U BIA! Godinama najbolji prijatelji

Politika -

Opozicioni predsednički kandidat i ministar iz SNS dugogodišnji su drugari, a zajedno su išli i u streljanu

Predsednički kandidat Saša Janković i ministar zdravlja, ali i visoki funkcioner SNS Zlatibor Lončar bili su dugogodišnji prijatelji, a veže ih zajednička ljubav prema streljaštvu - zajedno su pucali u streljani BIA, otkriva Kurir.Prema našim saznanjima, njih dvojica su se i upoznali baš prilikom vežbi gađanja, a ljubav prema streljaštvu je samo produbila njihovo prijateljstvo.- Janković i Lončar su našli zajednički jezik, a to je ljubav prema sportskom oružju. Ako su ljudi protivnici u politici, ne znači da je greh da se druže privatno. Razgovarali su o mnogim stvarima, sportu, porodici pa, na kraju krajeva, i o politici - kaže izvor Kurira.Janković je za Kurir praktično potvrdio da je Lončara upoznao u streljani i opisao je svoj odnos sa ministrom zdravlja.Osvajao nagrade- Bavim se sportskim streljaštvom i streličarstvom ceo život, učestvovao sam na takmičenjima i osvajao nagrade dok sam se takmičio. Streljaštvo je divan sport. Za deset godina, koliko sam kao zaštitnik građana bio državni funkcioner, oko deset puta sam koristio streljane MUP i BIA, najčešće na njihov poziv, verujući da tamo ne bi smeo da se nađe niko u čijem društvu državni funkcioner ne sme da bude. Ministra Lončara upoznao sam u streljani BIA - objašnjava Janković.Ipak, on kaže da se dugo nisu videli na streljačkoj crti.- Poslednji put smo se tamo sreli pre oko godinu dana. Posle treninga popili smo dva ili tri puta piće. Odavno nemamo čak ni telefonski kontakt - kaže Janković, ali i prigovara tajnoj službi.- Tajna služba iz čijih prostorija izlaze ovakve informacije nije tajna služba, već služba za diskreditaciju političkih protivnika. Premijer pominje u svojim intervjuima „predsedničke kandidate koji idu u streljane“ kao da je to nešto zabranjeno ili nečasno, dok on, iako ne zna ništa o avionima, u hangaru isprobava polovne zastarele „migove“. Građanima Srbije treba bolji život, ne spletke i predstave - smatra Janković.Lončar juče nije bio raspoložen da priča o poznanstvu sa Jankovićem.

Zaštitnik zaštitničkiBranio ga u aferi helikopter i smrt dečakaJanković je pokazao neuobičajenu blagonaklonost prema ministru Lončaru, pa ga je i branio u aferi „helikopter“, koja je tresla Srbiju.- Posao ministra zdravlja je da traži da se učini sve što je moguće, da zahteva i helikopter i brod i tenk ako treba, sve što postoji, da bi se spasao život. Ali on ne može da naredi ništa od svega toga, nije nadređen vojsci i policiji... govorio je tada Janković.Janković se kao ombudsman umešao u slučaj preminulog osmogodišnjaka Radenka Nikodinovića iz Loznice i tada je pohvalio konkretno postupanje Ministarstva zdravlja.

Nisu jediniVučić drugovao s Rakićem, Ostojić sa KrasićemU srpskoj politici nisu se baš negovala prijateljstva između političkih protivnika, a ono retko i ujedno najpoznatije je između aktuelnog premijera Aleksandra Vučića i pokojnog potpredsednika DS Miodraga Mikija Rakića.

U skupštinskim kuloarima neobično je bilo videti i drugarstvo bivšeg poslanika LDP Zorana Ostojića i radikala Zorana Krasića.

Ne propustite

DANAS U KURIRU POKLON DODATAK GURMAN: Provereno dobro

Uz naše savete spremite jela, koja će svi obožavati

U današnjem poklon dodatku Gurman pronaći ćete najbolje recepte za rolat sa spanaćem, mekane perece, kiflice s makom i pikantnu urnebes i zdravu zimsku salatu.

Za predjelo predlažemo da napravite rolnice sa sirom, a za ručak podvarak.

Pored toga, saznaćete sve o novoj akciji koju vam pripremaju Kurir i Delimano.

Ne propustite najbolju zbirku recepata i kulinarskih saveta!

Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track