Spremite za temperaturni šok koji će se u Srbiji desiti u naredna 24 sata. U većini mesta temperatura će se kretati oko 19 stepeni, ali će zato u toku noći nastupiti zahlađenje, a na planinama će napadati i preko 20 centimetara snega.

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i toplo, uz najvišu dnevnu temperaturu od 15 do 19 stepeni, dok se nove padavine očekuju u petak i subotu, i to 20 do 30 milimetara, a u planinskim predelima i do 20 centimeara novog snega.

Ujutru se ponegde po kotlinama očekuju slab mraz i kratkotrajna magla.

Kako je saopštio Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ), najniža temperatura biće od minus dva do osam, a najviša od 15 do 19 stepeni.

I u Beogradu će biti pretežno sunčano i toplo, uz slab vetar. Najniža temperatura biće osam, a najviša 19 stepeni, prenosi Tanjug.

U petak pre podne biće pretežno sunčano i toplo, dok se posle podne očekuje naoblačenje s kišom i pad temperature. Uveče i tokom noći biće pojačane padavine, a u planinskim predelima sneg.

U subotu će biti oblačno i osetno hladnije, mestimično sa kišom, u planinama sa snegom, stvaranjem i povećanjem visine snežnog pokrivača.

Ujutro će sneg padati ponegde i u nižim predelima zapadne i jugozapadne Srbije, dok će posle podne padavine oslabiti na severu, a u toku noći će prestati i u ostalim krajevima.

Očekuje se ukupna količina padavina na zapadu i jugozapadu od 20 do 30 milimetara, u ostalim krajevima od pet do 20 milimetara.

U nedelju razvedravanje i malo toplije, a u ponedeljak, utorak i sredu pretežno sunčano i toplo, u sredu uveče i noću naoblačenje s kišom i pad temperature.

U četvrtak pretežno oblačno i hladnije, mestimično kiša, u planinama sneg.

  • Izvor:
  • Noizz.rs