Vulin: Izveštaj Amnesti internešnala zlonameran i neistinit

Beta 23.02.2017

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da je izveštaj Organizacija za zaštitu ljudskih prava Amnesti internešnala zlonameran i neistinit.

"Izveštaj je napravljen sa ciljem da se opere savest velikih zemalja koje se zatvaraju iza ograda i granica, a onda prebacuje maloj i humanoj zemlji, kao što je Srbija da u nečemu nije uspešna ili da u nečemu nije dovoljno uradila", rekao je Vulin novinarima u Beogradu na pauzi skupa "Socijаlnа situаcijа izbeglicа/migrаnаtа u Srbiji".

On je naveo da se sedište Amnesti internešnal nalazi u Londonu, a da je London zaštićen vrlo visokim ogradama i vrlo visokim kapijama koje su postavljene na granici Velike Britanije.

"Podsetiću vas da su na tim granicama migranti umirali pokušavajući da preskoče ograde, stradali u vozovima pokušavajući da se provlače ispod prepreka kada su putovali iz Francuske i podsetiću vas da migranata u Velikoj Britaniji nema", rekao je Vulin.

On je pozvao Amnesti internešnal da svoj veliki uticaj iskoristi upravo na Vladu Velike Britanije i da 6.000 do 7.000 migranata koji se nalaze u Srbiji odmah prebace u Veliku Britaniju, gde će im "sigurno biti bolje i gde će se njihovi azilni zahtevi bolje procesuirati".

"Neka Amnesti internešnal upotrebi svoj veliki uticaj, neka otvori granice Evrope, a neka ne upire prstom u Srbiju koja je najotvorenija i najhumanija zemlja u Evropi", rekao je Vulin.

Amnesti internešnal ocenio je u godišnjem izveštaju da izbeglice i migranti blokirani u Srbiji na putu za EU nisu imali pristup odgovarajućoj zaštiti i osnovnim uslugama.

(Beta, 02.23.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »