Svetozar Marović
Profimedia
Svetozar Marović

Profimedia

Svetozar Marović, Foto: Profimedia

Marović mlađi osuđen je u Podgorici na jednu godinu zatvora zbog malverzacija prilikom preprodaje opštinskog zemljišta u mestu Prijevor iznad Jaza.

Milošev otac Svetozar za isto krivično delo takođe je osuđen na zatvorsku i novčanu kaznu.

Milošu Maroviću je presuda izrečana krajem jula prošle godine, nakon što je Viši sud prihvatio sporazum o priznanju krivice u ovom predmetu.

Prema nagodbi koja je potpisana 30. decembra, Tužilaštvo je prihvatilo Marovićevu ponudu da bude osuđen na jednogodišnjnu zatvorsku kaznu i državi plati 380.000 evra.

Ministarstvo pravde je odbacilo mogućnost da Marović mlađi zatvorsku kaznu služi u Srbiji.

Begović je za Antenu M saopštio da od Ministarstva još nisu dobili zvaničan odgovor, ali da će ukoliko bude potrebno reagovati žalbom.
Na spekulacije da Marović pokušava da "izigra pravdu", Begović kaže da ta konstatacija ne stoji.

"Ni Svetozar ni Miloš izdržavanjem kazne u Srbiji ne bi izbegli presudu. Dakle, radi se o proceduri koja je i dosad postojala, nije ništa posebno i neobično. Ali, ovde je posredi lična atmosfera stvorena prema Marovićima", kazao je Begović.

Advokat Marovića ne želi da prejudicira odluku Ministarstva ali zaključuje da očekuje pozitivnu reakciju, jer je zahjev predat u skladu sa zakonom.

Komentari (1)

SRBIJA

23.02.2017 12:32

Jel Srbija crnogorska kolonija da rade sta hoce.Lausevic dobio srpsko drzavljanstvo a ubica.Ovaj se bavio kriminalnim radnjama dobio srpsko drzavljanstvo i hoce u Srbiji.Dali ima izgleda da se Srbija oslobodi Crnogoraca i bude na zavisna drzava sa proritetom za Srbe sa korenima iz Srbije?