Najnovije vesti
Kultura Vesti
Ana Ćurčin i The Band nastupaju u Subotici

Ana Ćurčin i The Band nastupaju u Subotici

Kantautorka Ana Ćurčin održaće koncert u Omladinskom klubu "Skladište" Fondacije "Danilo Kiš" u Subotici u petak, 24. februara u 22 sata.

Ana Ćurčin Foto: Marija Strajnić / Promo
Ana Ćurčin
Foto: Marija Strajnić / Promo

Ana će nastupiti u pratnji svog benda, The Band, u sastavu: Goran Antović, klavijature, Marko Cvetković, bas, i bubnjari Goran Grubišić (iz  Wooden Ambulance) i Blagoje Nedeljković. Ulaz je slobodan.

Ana Ćurčin je kantautorka rođena u Bagdadu, odrasla u Moskvi a živi i radi u Beogradu. Njena muzika je nežna i modna, tiha i melodična, bučna i ritmična, leluja kroz indie-rock i indie-folk i koketira sa ambijentom i bluzom.
Ana aktivno svira od decembra 2012. godine, nastupa solo ili sa bendom, a njenu muziku publika je mogla da čuje u Srbiji, regionu i širom Evrope. Učestvovala je na prestižnom Waves Festivalu u Beču, kao i na festivalu MENT u Ljubljani.

U januaru 2016. godine objavila je svoj prvi studijski album pod nazivom “Sketches of Belonging”, sa singlovima "Remain Calm" i "Unknown".
Veliku pažnju javnosti Ana Ćurčin izazvala je saradnjom sa tradicionalnim Ansamblom Kolo i pesmom "Lastavice, lasto" koja je objavljena krajem leta prošle godine.