Najnovije vesti
Vesti Beograd
TRAŽE IZVINJENJE MINISTRA PROSVETE Protest roditelja i đaka Tehničke škole za dizajn kože

TRAŽE IZVINJENJE MINISTRA PROSVETE Protest roditelja i đaka Tehničke škole za dizajn kože

Roditelji i đaci Tehničke škole za dizajn kože protestovali su pre par dana, nezadovoljni zbog najavljenog spajanja sa Školom za dizajn tekstila.

roditelji i đaci Tehnička škola za dizajn kože Foto: Roditelji i učenici / Promo
roditelji i đaci Tehnička škola za dizajn kože
Protest đaka i roditelja Tehničke škole za dizajn kože
Foto: Promo / Promo
Protest đaka i roditelja Tehničke škole za dizajn kože

"Dualno obrazovanje mi smo izmislili a vi nam ga ukinuli", "Što ste nas lagali i školu uzeli" - samo su neki od natpisa na brojnim transparentima koje su držali u rukama. Oni su prethodno Ministarstvu prosvete uputili peticiju protiv iseljenja Tehničke škole za dizajn kože i zahtev za javno izvinjenje ministra prosvete zbog uvrede.

- Mi, roditelji i učenici, smo razočarani i revoltirani! Posle rada u jako teškim uslovima dobijena su sredstva za kompletnu rekonstrukciju objekta škole. Dok je zgrada bila u očajnom stanju, naša deca su učila i očekivala dugo najavljivane radove. Sada kada su radovi počeli, kada konačno dobijamo zgradu koju zaslužujemo, više nisu vredna naša deca, niti sve njihove muke i nade, već ih preko noći sele u drugi kraj grada, u školu na drugoj opštini - deo je ovog pisma.

Roditelji su posebno nezadovoljni što su sve informacije dobili iz medija, a iskazali su i spremnost da se bore kako bi deca ostala u zgradi u Brankovoj ulici.

- Na svu našu uznemirenost i razočaranost ministar prosvete Mladen Šarčević na konferenciji za novinare daje izjavu "Ja ne bih lio krokodilske suze, živim u gradu ceo život i nikada ta škola ničemu nije vredela" - ističu oni.