U Kragujevcu prioritet nabavka medicinske opreme i sanitetskih vozila - iKragujevac


Vesti

Nabavka medicinske opreme za Dom zdravlja i Zavod za stomatologiju, kao i sanitetskih vozila za Zavod za hitnu medicinsku pomoć, biće prioritet lokalne samouprave u oblasti zdravstva u narednom periodu, rečeno je na današnjoj sednici Zavoda za zdravlje.

Članovi Saveta za zdravlje grada Kragujevca razmatrali su na sednici planove rada ustanova primarne zdravstvene zaštite grada Kragujevca za 2017. godinu - Doma zdravlja, Zavoda za stomatologiju, Zavoda za hitnu medicinsku pomoć i Apoteke Kragujevac.

Na sednici Saveta za zdravlje razmatran je i godišnji izveštaj o radu savetnika prava pacijenata. Evidentiran je, kako je rečeno, značajno veći broj prigovora pacijenata koji su podneti tokom 2016. godine u odnosu na prethodne godine, što je prvenstveno posledica sve veće informisanosti pacijenata. Takođe, zapažen je i porast broja prigovora koji se tiču prava na dostupnost zdravstvene zaštite. Posebno je značajan i višestruko uvećan obim savetodavnog rada savetnika, budući da se na ovaj način sprečava podnošenje prigovora i mnogo brže omogućava pacijentima da dobiju adekvatnu zdravstvenu zaštitu. Članovi Saveta su usaglasili konkretne mere koje će biti naložene zdravstvenim ustanovama, kako bi se otklonili nedostaci na koje je ukazao savetnik i poboljšao kvalitet zdravstvene zaštite u gradu.

Na sednici je usvojen Izveštaj o radu za 2016. godinu i Plan rada Saveta za zdravlje za ovu godinu. Rečeno je da će tokom 2017. godine prioritet u radu Saveta biti javno - zdravstvene aktivnosti. Pored toga, biće donet i Plan javnog zdravlja na osnovu Analize zdravstvenog stanja stanovništva Kragujevca koje je izradio Institut za javno zdravlje Kragujevac. Tim Planom biće utvrđeni posebni programi iz svih oblasti javnog zdravlja za naredni četvorogodišnji period. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu