Dostupni linkovi

Srbija: Autobus sa vojnicima sleteo s puta, 14 povređenih


Ilustracija
Ilustracija

Iz za sada nepoznatih razloga, autobus koji je prevozio na posao 28 pripadnika Četvrte brigade Kopnene vojske na relaciji Niš–Vranje, sleteo je s puta kod Vladičinog Hana. Povređeno je 14 osoba, od kojih jedna teže. Nema životno ugroženih, javlja RTS.

Do nesreće je došlo jutros oko 6.20, kada je iznajmljeni autobus prešao na suprotnu stranu i ispred nadvožnjaka kod Vladičinog Hana sleteo sa puta.

Od ukupno 14 osoba koje su zadržane na pregledima u Zdravstvenom centru Vranje, jedna ima teže povrede glave, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Stanje tog povređenog je stabilno, a ostali su lakše povređeni, rečeno je RTS-u.

Povređeni su kolima Hitne pomoći iz Surdulice, Vladičinog Hana i Vranja prevezeni na prijemno odeljenje Zdravstvenog centra u Vranju.

Nakon zbrinjavanja u Zdravstvenom centru u Vranju, trojica vojnika prebačena su u nišku Vojnu bolnicu, a trojica u niški Klinični centar.

Direktor Zdravstvenog centra dr Dragan Veličković potvrdio je za RTS da su svi u stabilnom stanju i da su zadobili povrede glave, grudnog koša, prelome.

Ostali, lakše povređeni, prebačeni su u vojnu ambulantu kasarne u Vranju.

Na lice mesta su, osim Hitne pomoći, ubrzo stigla i vozila MUP-a i Vojne policije.

Saobraćaj na ulazu u Vladičin Han je normalizovan posle tri sata.

Inače, autobus koji je sleteo s puta vlasništvo je firme "Kavim–Jedinstvo" iz Vranja. Pripadnici Četvrte brigade Kopnene vojske privatno su ga zakupili radi svakodnevnog prevoženja na posao na relaciji Niš–Vranje–Niš.

Iako je prvo rečeno da je u vozilu bilo 40 pripadnika Vojske, Ministarstvo odbrane je kasnije saopštilo da je u njemu bilo njih 28.

O saobraćajnoj nesreći je obavešten nadležni tužilac.

XS
SM
MD
LG