Rasista koji je pljunuo bebu na slobodi

Nenad Miranović Drobnjak/Novosti online

23. 02. 2017. u 14:57

Muškarac koji je u engleskom gradiću Južni Tajnsajd pljunuo devetomesečnu bebu u lice uz poruku majci da „belci ne bi trebalo da se razmnožavaju“, pošteđen je zatvora nakon presude za rasistički napad

Расиста који је пљунуо бебу на слободи

Ilustracija

Muškarac koji je u engleskom gradiću Južni Tajnsajd pljunuo devetomesečnu bebu u lice uz poruku majci da „belci ne bi trebalo da se razmnožavaju“, pošteđen je zatvora nakon presude za rasistički napad.

Reza Abdula (33), kome je ovo već treća presuda za rasističke incidente, okomio se u januaru na majku koja je gurala kolica i nakon napada joj je poručio "da začepi", navodi "Independent".

Sudija u ovom slučaju zaključio je da su problemi sa mentalnim zdravljem uticali na napadača koji je već bio na psihijatrijskom lečenju, što je uticalo na presudu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Цеца

23.02.2017. 22:40

Мислила сам да се ово дешава у Америци! Тамо су сви устали кад је бели полицајац убио наоружаног 17-годишњег црнца, а кад су црни полицајци изрешетали 8-годишњег аутистичног дечака, била је то обична вест! А да је овај Абдула белац, заглавио би бар 10 година! И претходиле би масовне демонстрације широм земље!