REVOLUCIJA U BARSI: Ćavi i Pujol naslednici Luisa Enrikea?

Novosti online

23. 02. 2017. u 14:37

Da li će trener Barselone ostati na klupi Katalonaca i naredne sezone još uvek nije poznato, ali određene frakcije u klubu bi na njegovom mestu videle nekadašnje kapitene

РЕВОЛУЦИЈА У БАРСИ: Ћави и Пујол наследници Луиса Енрикеа?

Ćavi i Pujol foto: Arhiva VN

Ubedljiv poraz Barselone na “Parku prinčeva” u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona (4:0) mogao bi da pokrene lavinu promena na trenerskim mestima klubova širom Evrope.

Evropski mediji, pogotovo oni u Španiji, već danima spekulišu o statusu stratega Katalonaca Luisa Enrikea, kojeg bi neupseh u Parizu na kraju sezone, a prema nekim scenarijima možda i ranije, mogao da košta posla na klupi Barselone.

U slučaju da čelnici kluba procene da je Enrike dao sve što je mogao, jedan od glavnih kandidata za njegovog naslednika jeste strateg Sevilje Horhe Sampaoli, koji u ugovoru sa andaluzijskim klubom ima klauzulu po kojoj bilo koja strana može da raskine ugovor uz odštetu od 1.5 miliona evra. Ipak, rukovodstvo Sevilje se nada da će argentinski strateg, čijim su radom prezadovoljni, još dugo voditi tim sa “Ramoz Sančez Pishuana”.

Ukoliko Luis Enrike završi misiju u Barseloni, a Katalonci ne uspeju u nameri da angažuju nekadašnjeg selektora Čilea, ako potencijalni kandidati se pominju i Jirgen Klop, Leonardo Žardim i Ernesto Valverde, mada se sve glasnije pominje da pojedine frakcije na “Nou Kampu” na klupi kluba žele da vide Ćavija Ernandeza, kojem bi, prema saznanjima “Korijere delo Sporta”, pomagao Karles Pujol.

Imajući u vidu činjenicu da je Barsa ne tako davno sličan posao uradila sa Pepom Gvardiolom, koji je dotad trenersko iskustvo sticao u B timu katalonskog giganta, i napravila pun pogodak, ne bi bilo veliko iznenađenje kada bi se u klubu odlučili za tandem nekadašnjih kapitena.

I dok se špansi mediji uglavnom bave sudbinom Luisa Enrikea, sličnu sudbinu u Engleskoj ima menadžer Arsenala Arsen Venger. Iskusni francuski strateg se posle još jednog brodoloma protiv Bajerna (5:1 u Minhenu u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona) našao na udaru, pre svih navijača “tobdžija”, koji su mahom izgubili strpljenje za Vengera, što bi moglo da bude i odlučujući faktor u odluci rukovodstva kluba da pronađu novo rešenje na menadžerskoj poziciji.

Ukoliko do toga dođe, pišu mediji na Ostrvu, prvi kandidat za klupu Arsenala trebalo bi da bude strateg Juventusa Masimilijano Alegri, te Tomas Tuhel, Rodžer Šmit...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije