MLADI MILANOVCA ODGOVORILI PREDSEDNIKU OPŠTINE: Za dobijeni novac kupili smo tablet računare
Foto: Grupa Građana Mladih Milanovca

Opleli

MLADI MILANOVCA ODGOVORILI PREDSEDNIKU OPŠTINE: Za dobijeni novac kupili smo tablet računare

Srbija -

GORNJI MILANOVAC - Informativna služba grupe građana Mladi Milanovca oglasila se povodom saopštenja SNS posle tribine Vuka Jeremića u Milanovcu, da je ovo udruženje 2016. godine od opštine dobilo 514.000 dinara, kao i da niko ne zna gde je otišao taj novac.

- Istina je da je udruženje "Mladi Milanovca" predalo projekat na opštinski konkurs i dobili smo 150.000, a nikako 514.000 dinara. Lagali ste i da se ne zna gde smo potrošili dobijeni novac. Kupili smo tablet računare za učenike generacije svih škola u opštini, a personalni računar smo poklonili detetu čiji roditelji nisu bili u mogućnosti da ga kupe, iako je njihovo dete takođe izvrstan đak, kaže se u saopštenju grupe građana Mladi Milanovca.

Oni dodaju da je SNS znao šta je ova grupa građana uradila sa novcem, jer su prema njihovim rečima sadašnji naprednjaci bili u svim strukturama ove opštinske vlasti, gde su dobili izveštaj i račune o kupovini računara, što je odobrilo i opštinsko veće.

FOTO: Grupa Građana Mladi Milanovca

- Kovačeviću, vi svakako znate u kakvom su položaju mladi u Gornjem Milanovcu i koliko detetu znači taj tablet. Ali, vas ne zanimaju mladi i siromašni đaci i studenti. Bilo bi možda bolje da izračunate kako ste vi za prvih devet meseci svog carovanja Opštinom popili i pojeli više od 120 tablet računara. Ako vi nećete da računate, to rade građani, čiji bi Vi trebalo da budete prvi čovek. Oni su došli do te brojke, ali to što Vi činite, već je viđeno. Osiona vlast, izmišlja verujući da je njima ona bogom dana i da nije bitno šta građani vide. U Upravnim odborima apoteka, muzeja, kulturnih centara, škola itd, sede automehaničari, limari, fudbalske sudije... Sve sami partijski vojnici, naglašavaju u ovoj grupi građana i dodaju.

- Gospodine Kovačeviću Vi ste sami za sebe koalicija na opštinskim nivou. Ali ruku na srce, ideološke nejasnoće očigledno izazivaju neki Vaši partijski drugovi koji od stranačkih knjižica nemaju jedino još članstvo u SS brigadama. Opština je nedavno donela odluku da kupi četiri nova automobila iz budžeta, a nije htela da pomogne talentovanim studentima i postdiplomcima. U vreme "stezanje kaiša" i štednje, Vi se rasipate, što bi rekli "široko", ističu oni u svom saopštenju.

- Dejane Kovačeviću Vi ste u prvih devet meseci svog predsedničkog mandata postavili ležećeg policajca ispred svoje kuće i maltene samovoljno promenili grb opštine, zaboravili ste svoja predizborna obećanje, zaboravili ste naš prelepi Rudnik, zaboravili ste čak i na ljude. Ali oni pamte i zapamtiće kako ste zaboravili na Milanovac. To što Vi radite ne može se lako ni opisati, kažu oni u svom saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track