Bor: Crkva okupila davaoce krvi

Lj. TRIFUNOVIĆ

23. 02. 2017. u 15:42

Nesvakidašnje prikupljanje dragocene tečnosti za potrebe Opšte bolnice u gradu bakra

Бор: Црква окупила даваоце крви

Protojerej Bajić sa bajkerima i medicinarima

BOR - Uz blagoslov episkopa timočkog vladike Ilariona, ovdašnji pravoslavni hram posvećen Svetom Georgiju je, u saradnji sa Službom transfuziologije Opšte bolnice u gradu bakra, pokrenuo akciju dobrovoljnog davanja krvi kojoj se u rekordnom roku odazvalo više od 50 ljudi.

- Jednoj našoj parohijanki hitno je bila potrebna krv, pa smo pozvali vernike da joj pomognu - kaže starešina pomenutog hrama protojerej Milenko Bajić. - Kada smo videli da su ljudi voljni da pomognu, kontaktirali smo sa Službom transfuziologije i pitali ih da li im je potrebna naša pomoć. Priznajem, bio sam iznenađen činjenicom da su rezerve krvi u Boru na minimumu, pa sam dobio blagoslov vladike Ilariona i 20. februara pokrenuo akciju.

I, među prvima su se odazvali članovi moto-kluba "Izi rajders MC"...

- Svi smo mi dobrovoljni davaoci koji bar dvaput godišnje učestvuju u akcijama. Poziv Srpske pravoslavne crkve se ne odbija, pa su neki naši članovi poveli i ukućane da nas bude što više - kaže Miloš Mančić, a zadovoljna je i načelnica Odeljenja transfuziologije Opšte bolnice u Boru dr Snežana Milutinović.

Kaže, za samo dva dana "pokrili" su sve potrebe i više nema potrebe da se hirurški zahvati odlažu za neka bolja vremena.



Pratite nas i putem iOS i android aplikacije