Najnovije vesti
Vesti Republika Srpska
Dodik: Izetbegović je odlučio da napravi totalnu krizu u BiH

Dodik: Izetbegović je odlučio da napravi totalnu krizu u BiH

Dešavanja u Predsedništvu BiH jasno su pokazala da nije donešena odluka o pokretanju revizije, poručuje predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

milorad dodik_040414_RAS foto Sinisa Pasalic 01 Foto: S Pasalic / RAS Srbija
milorad dodik_040414_RAS foto Sinisa Pasalic 01
Foto: S Pasalic / RAS Srbija

Izatbegović je odlučio da napravi totalnu krizu, ali mora biti svestan da ne postoje formalno-pravni osnovi za pokretanje revizije, kaže Dodik.

Izetbegović je izazvao krizu u BiH za koju se toliko zalaže, rekao je Dodik i izrazio uverenje da će iz te krize najveću štetu pretrpeti BiH, iz koje neće moći dugo da izađe.

-Bez obzira na razloge Izetbegovića, jasno je da on ulazi i uvodi novu praksu ponašanja u zajedničkim Institucijama BiH i sada oni koji iz Republike Srpske govore o tome kako se ne treba ponašati, ovako ili onako, sada im je jasno da Izatbegović ne oklijeva da izađe iz svih institucija i sistema onda kada njemu to odgovara- napominje Dodik za RTRS.

Predsednik Srpske je dodao da je ovo sasvim novi sled događaja.

-Što se same revizije tiče sve je potuno jasno, ja sam uveren da je Bakir Izatbegović izazvao takvu krizu u BiH koja se dugo neće rešiti i najviše će štete imati BiH za koju se on zalaže. Njegova priča o genocidu i agresiji je potpuna laž, ne mogu Srbi iz Republike Srpske i Federacije i isterani iz Sarajeva biti agresori, niti je počinjen genocid onako kako on zamišlja- izjavio je Dodik.

Srpska mora sačuvati jedinstvo u ovom važnom trenutku, poručio je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

-Republika Srpska mora ostati jedinstvena u ovome i jedinstvo moramo graditi isključivo u činjenici da nam je savršeno jasno da su stalno prisutni napori Bošnjaka Muslimana iz Sarajeva da načine štetu Srbima u celini, pogotovo Republici Srpskoj-zaključio je Dodik.