Mađari grade novu ogradu na granici sa Srbijom

Duž 175 kilometara mađarsko-srpske granice biće izgrađena nova zaštitna ograda, iza već postojeće, najavio je u Budimpešti ministar u mađarskoj vladi Lazar Janoš.
Janoš je naveo da je za tu svrhu odvojeno 38 milijardi forinti (123,5 miliona evra). Time se pojačava zaštita granice, jer je to neophodno zbog bezbednosti građana, rekao je Janoš.
 
On je naveo da će u skladu sa novim izmenama zakona, tražiocima azila biti pripremljeni punktovi na granici, gde će čekati na odgovor dok im se ne završi azilna procedura.
 
Na mađarsko-srpskoj granici krajem prošle godine izgrađeno je desetak kilometara nove probne ograde, iza postojeće.
 
Ta ograda opremljena je rasvetom, termovizijskim kamerama i senzorima kretanja, a ispred nje su iskopani kanali. Očekuje se da će takva ojačana i viša ograda sada biti izgrađena iza postojeće prepreke.
 
Inače, sve saobraćajnice duž zaštitne ograde su asfaltirane, a kod Kelebije je početkom ove godine izgrađena prva od četiri baze mađarske vojske, radi brže intervencije vojnih patrola u sprečavanju ilegalnih prelazaka granice.
  • Nikola

    24.02.2017 07:23
    Prsli
    Ovi Madjari su bas prsli.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet