KRAJ: Zvezda - Galatasaraj 77:58

Novosti online

23. 02. 2017. u 18:28

Košarkaši Crvene zvezde deklasirali su Galatasaraj u beogradskoj hali "Aleksandar Nikolić" u utakmici 23. kola Evrolige - 77:58 (20:17, 28.12, 16:13, 13:16)

КРАЈ: Звезда - Галатасарај 77:58

Stefan Jović

Košarkaši Crvene zvezde deklasirali su Galatasaraj u beogradskoj hali "Aleksandar Nikolić" u utakmici 23. kola Evrolige - 77:58 (20:17, 28.12, 16:13, 13:16).

Crveno-beli su zabeležili 13. pobedu, uz deset poraza, čime su se učvrstili na šestom mestu na tabeli, značajno povećavši šanse za ispunjenje cilja - plasman u četvrtfinale.

Nranko Lazić je bio najefikasniji sa 17 poena, Ognjen Kuzmić je dodao 16 poena, ali i osam skokova, Simonović je meč završio sa 12 poena, Čarls Dženkins sa 11, Dion Tompson je bivšem klubu ubacio deset...

Kod gostiju je Vladimir Micov bio bolji od ostalih sa 11 poena.

Timu Dejana Radonjića 2. marta sledi još jedan megdan u Beogradu, gde dolazi Bamberg.




PRVA ČETVRTINA

Vruća atmosfera u dvorani "Aleksandar Nikolić". Branko Lazić odlično otvara meč, sjajni bek je iskoristio činjenicu da je ostao sam i pogodio dve trojke. Na drugoj strani su odgovorili Micov i Koksal - 6:6. Međutim, ono što najviše brine na početku meča su dva brza prekršaja Stefana Jovića. Micov je doveo Turke u prednost, a Volters je odmah zamenio Jovića.

I Galatasaraj ima svojih problema, dve lične greške Šilba. Zvezda poentira preko Kuzmića posle sjajne asistencije Mitrovića. Volters ne koristi napad za povećanje prednosti, ali Dženkins pogađa trojku - 11:7. Guler ubacuje i treću trojku za Galatasaraj. Ekipa Ergina Atamana najviše preti sa dalekometnim šutevima.

Naszavlja se rafalna paljba Lazića, bek Zvezde je ubacio i treću trojku bez promašaja iz igre, a onda i Kuzmić zakucava na asistenciju Voltersa. Fitipaldo promaćuje za dva, a onda pravi prekršaj nad Dženkinsom. Crveno-beli igraju bolje na startu meča, što pokazuje i semafor - 16:10.

Posle nekoliko neiskorišćenih napada na obe strane, Micov sa linije penala smanjuje zaostatak Galatasaraja. Na isti način i Simonović odgovara na isti način. A onda dve promašene otvorene trojke Dobrića i Simonović, što je kaznio Fitipaldi. Simonović je odgovorio sa dva poena, ali Ostin Dej je poenima završio prvu četvrtinu 20:17.

DRUGA ČETVRTINA

Drugu četvrtinu napadački oba tima otvaraju dobro. Tompson poentira uz prekršaj, kao i Jović šutem za dva poena. Galatasaraj drži priključak preko Deja i Tajusa - 25:20. Nema lakih poena za Zvezdu, turski tim sve preuzima u odbrani, ali Simonović beži Deju i crveno-beli imaju najveću prednost - 27:20.

Ekipa Ergina Atamana je brzo ušla u bonus, pa Zvezda sada skuplja poene sa linije slobodnih bacanja. Simonović oba puta precizan - 30:22. Dibler promašuje za tri, a Lazić pogađa i četvrtu trojku za plus 11 - 33:22. Šilb prekida sjajnu seriju domaćih i vraća zaostatak ispod deset poena razlike.

Bjelica polovičan sa linije slobodnih bacanja, a onda posle odlične odbrane Zvezde isti igrač pravi korake u napadu. Iskusni Milko Bjelica ne koristi činjenicu da ga u odbrani čuva Ege Arar više nego skroman igrač, koji je sada napravio i skok u napadu. Kuzmić ulazi umesto Bjelice i odmah kortisti prednost u napadu - 35:24.

Razigrana Zvezda nastavlja da teroriše rivala. Kuzmić zakucava, Simonović radi istu stvar, a onda i trojka Dženkinsa za velikih 46:27. Plajs smanjuje prednost, ali Simonović odgovara na maestralan način. Galatasaraj ima poslednji napad, koji Dibler ne koristi i crveno-beli idu na poluvreme sa velikom razlikom - 48:29.

TREĆA ČETVRTINA

U nastavku nema poena u prvom minutu. Odbrane su u nastavku odradile nešto bolji posao nego li u prvom poluvremenu, naročito se to može reći za Galatasaraj. Upravo je turski tim upisao prve poene u nastavku. Guler je bio precizan za dva, Kuzmić oba puta siguran sa linije slobodnih bacanja. Nastavlja se konfuzija u napadu Zvezde i Galate, ali vreme polako prolazi.

Kuzmić teroriše odbranu Galatasaraja, a Guler jedini igra u nastavku, kada su u pitanju gostujući igrači. Lazić poentira posle odlične akcije iz auta - 54:34. Koksal smanjuje prednost, a Lazić i dalje drži u "džepu" Šilba najboljeg igrača gostiju, koji konstantno ide iz greške u grešku. Plajs ne može ništa Kuzmiću, koji još jednom poentira uz prekršaj - 57:36.

Crveno-beli su pojačali odbranu u nastavku, gosti ne mogu ni da dođu u situaciju da šutiraju na koš domaćina. Lazić ubacuje i petu trojku, a onda i Jović poentira za katastrofu Galatasaraja - 62:36. Micov poentira posle jednog prodora i traži izmenu od Atamana. Turci su čini se već sada se predali, uporno gube lopte u napadu.

Lazić i Kuzmić su otišli na klupu, čini se da je i Radonjić siguran da će njegov tim upisati pobedu. Glavni igrači odmaraju, Tomspon i Mitrović ne pogađaju, a Dženkins pravi nepotreban faul nad Korkmazom, koji pogađa sa linije slobodnih bacanja oba puta. Simonović ne uspeva da šutira za tri i Zvezda na kraju treće deonice vodi - 64:42.

ČETVRTA ČETVRTINA

Preldžić poenima otvara poslednju četvrtinu u kojoj je Ataman na parket poslao drugu postavu. Gudurić zaustavljen blokadom, Koksal promašuje zicer, a onda i Dženkins, koji prvi put promašuje i posle pogađa - 66:44. Neće Simonovića večeras šut za tri poena. Korkmaz na drugoj strani pogađa, gosti se trude da izbegnu katastrofu.

Upisao se i Ege Arar, dok Gudurić na drugoj strani nikako da pronađe put do koša. MVP Kupa Radivoja Koraća opet igra skromno u Evroligi. Igra se opušteno, jer je sve rešeno, što se ne sviđa Radonjiću, koji čestim gestikulacijama pokazuje svojim momcima da se uozbilje. Tompson je poslušao trenera - 71:49.

Lopte se gube kao na traci, a Tomspon nastavlja da popravlja statistiku i rešeta koš dojučerašnjih saigrača. Arara još jednom zakucava, konačno i Gudurić probija i postiže poene. Fitipaldo siguran na drugoj strani i razlika je konstantno oko 20 poena u korist Zvezde - 75:55.

U poslednjoj deonici Zvezda ne briljira u napadu, izgubili su dosta lopti, ali igraju onooliko koliko im je potrebno. Galatasaraj to koristi da izbegne katastrofu. Crveno-beli promašuju i zicere, tačnije Simonović, ali gosti nisu uspeli drastično da smanje zaostatak. Dobio je šansu i Boriša Simanić u poslednjoj minuti, a Zvezda slavi veliku pobedu - 77:58.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije