PORUKA OCA BOGATIM RODITELJIMA: Vi i vaš nemar krivi ste što je vaše razmaženo derle počinilo zločin
Foto: Printscreen YouTube/Index.hr

Hrvatska i region zgroženi ubistvom tinejdžerke (18)

PORUKA OCA BOGATIM RODITELJIMA: Vi i vaš nemar krivi ste što je vaše razmaženo derle počinilo zločin

Hrvatska -

Šok i neverica u Hrvatskoj i regionu zavladali su posle monstruoznog ubistva tinejdžerke Kristina Krapljan (18) u Zagrebu.

Nji je na smrt izbo bivši dečko, 19-godišnji sin poznatog zagrebačkog ugostitelja David Komšić, koji je od ranije poznat policiji. Poslednji put privukao je pažnju javnosti u aprilu prošle godine kada je autom pregazio oca osmoro dece i pobegao sa lica mesta.

Tada mu je sudija za ubistvo iz nehata samo oduzeo vozačku dozvolu. Majka nesrećne devojke rekla je da je Komšić imao zabranu prilaska njenoj ćerki od 2015. godine, ali da je više puta od tada napadao, dok je na kraju nije ubio.

Bivši urednik HRT-a Hamed Bangoura, koji ima tri ćerke, objavio je na svom Fejsbuk profilu status koji je za manje od dva sata sakupio više hiljada lajkova i brojne komentare.

Tekst prenosimo u celosti:

Ubijena je 18 godišnja devojka u Zagrebu. Navodno, je ubio njen bivši dečko koji joj je više puta pretio, razbijao auto i ne znam što sve ne. Navodno, smejao se i policajcima kad su ga ranije privodili govoreći kako njegovi imaju novac i da mu ne mogu ništa. Naravno da mu jadni policajci ne mogu ništa, jer je naše pravosuđe šuplje za mamine i tatine sinove kao švicarski sir. I sve to navodno.

E pa sad, kao otac ženske dece, kao čovek, ne mogu ni da zamislim situaciju tih jadnih roditelja. Nikada i niko više ne može da vrati njihovu devojčicu, a počinitelj će kad tad na slobodu. Kako u Hrvatskoj to ide, verovatno će mu kazna biti toliko duga, da će s obzirom na to da ima samo 20 godina i puno novaca kako se navodi, još stići da završiti neki prestižni fakultet u Americi.

I bilo ovo sve navodno ili ne, ali moram da kažem nešto ponekim dragim "bogatim roditeljima". Ponekim, jer nije krivica biti bogat, već glup i naivan. Glup kad misliš da novcem možeš da vaspitaš dete i naivan kad veruješ da to i takvo vaspitanje može da zameni bliskost i vreme koje je potrebno svakom detetu da bi postalo čovek. Novac ne vaspitava decu!!!

Kristina je bila u drugom mesecu trudnoće Foto facebook
Kristina je bila u drugom mesecu trudnoće Foto facebook

Vi, dragi "bogati roditelji" krivi ste za sve. Vi i Vaš nemar za vlastito dete i ljubav prema papiru s kojim možete da obrišete guzicu, kad Vaše "vaspitanje" dođe na naplatu. Nažalost u većini slučajeva Vaše "vaspitanje" plaća neka druga porodica. Nažalost, to obično bude porodica čija majka radi kao radnica na nekoj traci u fabrici i jedva krpi kraj s krajem. Nažalost, otac tog nesretnog deteta verojatno muku muči da mu skupi za školski izlet.

I ne, poneki dragi "bogati roditelji", ovakav zločin se ne može staviti pod tepih ljubomore, jer Vi ste taj ljubomorni karakter morali da predvidite i učiniti sve, da ga Vaše bogato razmaženo derle ne počini. Dragi "bogati roditelji" koji mislite da svaki trenutak koji ne provedete sa svojom decom možete da kupite novcem, ja Vas kao otac prezirem, ali još više prezirem društvo u kojem naša policija ispada smešna, zbog smešnog pravosuđa.

I da, policija radi svoj posao, ma koliko nama izgledalo glupo kad privode i bakice. To je njihov posao, samo im ugled ruši pravosuđe, koje bakicu strpa u zatvor, a decu Vas "bogatih roditelja" pušta one sekunde kad nazove neki Vaš rođo kojeg ste kupili, ili Vi osobno ako još uz "bogatstvo" imate i "obraza" da to učinite, umesto da pustite malog monstruma da odradi kaznu koju zaslužuje.

Da ne kažem da bi Vi trebali da služite kaznu s njim zbog Vašeg načina "odgajanja" dece. Policija privodi počinitelje, a oni izlaze pre nego što su ušli i ponavljaju svoje "male" zločine, dok ne naprave tragediju.Dragi "bogati roditelji" dece. Vi ste zbog svog novca i načina "vaspitanja" svoje dece, zapravo najsiromašniji ljudi na svetu.

(Jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track