23. februar  2017. 22.02  →  22.34 | Izvor: RTV (Milana Kadrić)

Okupljanje preduzetnika u Biznis kafeu

NOVI SAD -

Sve popularniji način okupljanja preduzetnika i onih koji žele to da postanu je Bizniz kafe. Po peti put održan je u Novom Sadu, a tema skupa bila je "Uspeti na svoj način".

video icon

Biznis kafe postoji već šest godina u sedam zemalja. Sama ideja Biznis kafea je pružanje podrške što većem broju ljudi, kako bi pokrenuli vlastiti posao i naučili više o preduzetništvu.

"Veliki broj preduzetnika i onih koji žele to da postanu posećuje naše događaje, a isto tako nakon toga se rodi neke nove ideje za stvaranje novih preduzetničkih radnji. Ono što krasi naše događaje jeste ta konekcija koja ohrabruje ljude", kaže Marija Radojčić iz " Business cafea ".

posao radnici ugovor zaposljavanje legalizacija dogovor trgovina rukovanje jpg

Jedan od predavača Biznis kafea, bio je među najuspešnijim odbojkašima dvadesetog veka. Nakon sjajne sportske karijere, odlučio je da postane uspešan poslovni čovek.

"O obrazovanje je jedan od ključnih faktora, ali ono što je važno jeste biti otvoren i priznati sebi da je vreme da počneš da radiš na sebi, a ja sa svojim klijentima između ostalog jako je važno unapred se pripremiti i dobro razmisliti, jer to što ste vi dobro znali da šopate loptu ili da šutate loptu to za posle vam nije dovoljnno", kaže Andrija Gerić.

Novinar RTV-a, Borislav Despotović, saradnik na emisiji "Biznis monitor" koju je ove godine NALED nagradio za izveštavanje o preduzetništvu, govorio je o problemima sa kojima se preduzetnici suočavaju.

"nije na nama da ih obeshrabrimo, ali treba d aim ukažemo na gomilu problema i da nauče iz tuđih grešaka i da je to vrlo moguće. I da isto postoje firme u Srbiji koje su uspele uprkos svim problemima proteklih 20 godina. I to je ono na šta možemo mi novinari i naša redakcija i Biznis monitor da im ukažemo", veli Borislav Despotović.

Nakon Novog Sada, Biznis kafe seli se u Beograd. U Novom Sadu biće ponovo tokom aprila meseca.

 

Srodne vesti