Jokić napunio Hornetse, Denveru gorka pilula!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 05.03.2017.
09:29
Izvor: Sportske.net

Neugodan poraz uz sjajnu partiju Srbina. Izgubili i rivali iz Minesote, Bjelica solidan. Bobi dobio par minuta, Klivlend sa rezervama lako položio oružje u Majamiju...

Beta/AP Photo/Ross D. Franklin
Beta/AP Photo/Ross D. Franklin

Povezane vesti

Gorka pilula za Denver protiv Šarlota. Tim iz Severne Karoline odneo je pobedu i pored nove sjajne partije Nikole Jokića.

Srpski centar je ubacio 31 poen, imao 14 skokova, ali je odbrana domaćih zakazala. Šarlot je imao tajno oružje u O'Brajantu, momku koji je dobio dva desetodnevna ugovora i u poslednoj četvrtini svojim poenima uspeo da prelomi meč. Ovo je tek četvrta pobeda za Hornetse u poslednjih 14 mečeva.

Jokić je imao nekoliko sjajnih poteza, digao je dvoranu na noge akcijom posle koje je zakucao, ali kako rekosmo, ostao je gorak ukus poraza.

Na sreću Denvera rival u borbi za osmo mesto Bjeličina Minesota je poražena nakon produžetaka protiv San Antonija.

Sparsi su dobili još jedan tesan meč, recept je isti Leonard je sa 34 poena, 10 skokova, 5 asistencija i 6 ukradenih lopti vodio svoj tim do trijumfa. Bjelica solidan kao šesti igrač, 12 poena, po 3 skoka i asistencije.

Leonard jednostavno nezaustavljiv, istakao je kandidaturu za MVP-ija sezone, ponovo je na parketu proveo 44 minuta, ponovo je ubacio ključne poene u produžetku. Tim je umoran, stigli su tek popodne u Teksas iz Nju Orleansa gde su takođe igrali produžetak. Sledi dan odmora, pa onda državni derbi sa Hjustonom, prava poslastica.

Igrao je i Bobi Marjanović od naših, ubacio 5 poena, Pistonsi su razneli Filadelfiju, zaledili domaće na -30. Kod Siksersa, Šarić je sada lider tima, 19 poena, 8 asistencija i 6 skokova, ali je Detroit pogodio bukvalno sve, šutirao najbolje u sezoni, oko 57%.

Bobi je dobio manje od 3 minuta, kada je sve bilo gotovo.

U ostalim mečevima, stara priča za šampiona, nema Lebrona, nema pobede. On se odmarao protiv bivšeg kluba Majamija, Hit je to iskoristio, rehabilitovali su se nakon poraza od komšija iz Orlanda. Kajri je takođe preskočio meč, Lov je povređen, bez velike trojke Klivlend nema šta da traži. Kod Majamija, Dragić 23 poena, Vajtsajd je ubacio 20, uz 13 skokova.

Milvoki je tukao Toronto, što je svakako iznenađenje, Bakse je predvodio Antetokumpo sa 21 poenom i 10 skokova, proigrao je Kris Midlton nakon povrede, 24 poena, a doprinos je dao i novi igrač Spenser Hejvs koji je trejdovan iz Hornetsa. Grejao je klupu prvih desetak utakmica, sada je došlo njegovih pet minuta, ubacio je 14 poena u drugoj četvrtini. Kanađani su se u finišu spustili na dva poseda, ali sa lošim DeRozanom koji je dao samo 11 poena, ne mogu daleko. Ibaka je ubacio 19 poena.

Klipsi su odneli pobedu iz Čikaga, veteran Džamal Kraford je brojao do 25, pa je ovo veoma bitna pobeda za tim iz Los Anđelesa koji je nakon neuspeha u Milvokiju pao na peto mesto Zapada.

U jednoj od najzanimljivijih utakmica večeri, Hjuston je savladao Memfis. Ni obično gvozdena odbrana "Grizlija" nije našla rešenje za Roketse, Harden je ubacio 33 poena, imao 11 asistencija, domaći su pogodili 18 trojki. Odličan je bio centar Klint Kapela sa 24 poena za Hjuston, a prelomna je bila treća četvrtina kada su Teksašani agresivnom igrom stekli +15.

Portland je prema očekivanju savladao Bruklin, MekKolum je ubacio 31 poen, Nurkić opet odličan, 17 poena, 6 skokova, 5 asistencija. Za domaćina pobeda imperativ, jure Nagetse sada su na pobedu i po iza Denvera u trci za osmo mesto Zapada. U ponedeljak ih čeka još jedan pretendent za tu poziciju, Minesota.

Rezultati:

Portland - Bruklin 130:116
San Antonio - Minesota 97:90 pr.
Hjuston - Memfis 123:108
Denver - Šarlot 102:112
Čikago - LA Klipers 91:101
Milvoko - Toronto 101:94
Majami - Klivlend 120:92
Filadelfija - Detroit 106:136

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke