Partizanu iz redova protivnika stigla želja da osvoji ''DUPLU KRUNU!''

Autor: Beta Beta
nedelja 05.03.2017.
19:47
Izvor: Beta

Trener košarkaša Partizana Aleksandar Džikić rekao je da njegovom timu bilo teško da igra protiv Krke danas, a priznao je da nije očekivao posebno dobro izdanje njegovog tima.

Beta/ABA liga/Partizan NIS/Miroslav Todorovic/Ds
Beta/ABA liga/Partizan NIS/Miroslav Todorovic/Ds

Povezane vesti

Partizan je pobedio 94:80 u 25. kolu ABA lige, a danas je prvi put tim vodio Džikić posle trovanja salmonelom, od čega su patila još četvorica igrača.

"Ovu nedelju smo bili primorani da radimo potpuno drugačije nego u takmičarskom ritmu. Radili smo bez kontakta, osvežavali smo igrače koji su to izneli, a onda smo vraćali ove oporavljene i generalno, nisam očekivao ne znam kako izdanje. Ne znam i dalje kako je Krka poslednja, to nije loš sastav.

Bili smo u situaciji ako pobedimo, to je normalno, a ako izgubimo, to je apokalipsa danas. Teško je bilo da se tako igra da se igra danas. Na kraju smo kao bili ubedljivi",
rekao je Džikić novinarima posle utakmice.

Krka je uglavnom vodila u prvom poluvremenu, a u drugom je Partizan došao do preokreta.

"Otvorili smo sporije i mekše nego što bih voleo. To je normalno. Imamo još jedno kolo. Mislim da je vrlo važno što smo igrali pošteno utakmice sa timovima koji se bore za opstanak, kapiram da je to dobra stvar. Imamo još utakmicu u Banjaluci. Volimo da igramo tamo, imamo mnogo navijača. Voleo bih da dodju da nas pozdrave i da ABA ligu završimo na dobar način, a posle da vidimo šta i kako u plej-ofu i nastavku sezone", rekao je Džikić.

Trener Partizana propustio je šest utakmica, ali nije hteo da govori o svom zdravstvenom stanju previše.

"Teško je kad gledaš utakmice a ne možeš ništa da promeniš. Ali, da ne širim priču o tome. Na terenu sam, što znači da uopšte nije bitno kako se osećam. Odlučio sam da izadjem i to znači da sam 100 odsto, što govorim i svojim igračima", rekao je Džikić.

Partizan i dalje ima mnogo problema sa povredama. Trener je rekao da će oporavak Kenana Karahodžića najduže trajati, zatim da je Novica Veličković bio na poštedi, kao i da će Džamont Gordon i Vilijam Hečer igrati u Banjaluci i plej-ofu.

Odlične partije u oslabljenom Partizanu pružali su u poslednje vreme Adin Vrabac i Stefan Pot, ali trener nije želeo posebno da priča o njima.

"Ja sam generalno ponosan učinkom svih momaka koji su nosili tim kroz sve ovo što se izdešavalo kad smo bili prepolovljeni. Važni su bili i jedni i drugi. Ako ih nešto ne apostrofiram i kad su loši, ne znam da li baš treba da ih ističem i kad su dobri. Mogu bolje, odnosno moraju bolje, ne da mogu. Ja ću da nastavim da ih guram. E sad, to nije uvek slatko, i ljudi to ne shvataju previše. Valjda se zato taj Pot pomerio od septembra do sada. Jasno je da je napredovao, kao i nekolicina drugih", rekao je Džikić.

Trener Krke Simon Petrov ocenio je da je Partizan pokazao da je bolji, ali je rekao i da je njegova ekipa mnogo naučila.

"Teška utakmica za nas, mada mislim da smo mnogo naučili. Partizan je pokazao da je bolja ekipa, da je zasluženo tu gde jeste. Imamo mnogo grešaka koje moramo da ispravimo, mislim da ćemo to ispraviti u narednim nedeljama koje nas čekaju i da ćemo igrati bolju košarku", rekao je Petrov.  

Igrač Krke Marko Luković čestitao je Partizanu pobedu i ocenio je da se njegov tim pokazao u lepom svetlu. Pre nego što je otišao sa konferencije, on je samoinicijativno rekao:

"Želim Partizanu da osvoji ABA ligu i domaće prvenstvo".

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Monday, 06.03.2017
18:06
avatar
Dragonkš
Sunday, 05.03.2017
23:12

Partizan nikada nije imao plaćenu titulu , za ostale fmpeove ne mogu da kažem

avatar
Sampioni u boćanju
Sunday, 05.03.2017
21:17

Hahahahahaha,mogu osvojiti duplo drugo mesto,al i to je diskutabilno :-D

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Monday, 06.03.2017
00:47

Cuti, vi ste se svojevremeno borili i za opstanak...

avatar
Vanja Grubač
Monday, 06.03.2017
16:05

Pa posle nisu izborili učešće ...ostalo je uppr.

avatar
Partibrejker
Sunday, 05.03.2017
21:12

Pa sledece sezone da ga uparimo sa burazerom.

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Sunday, 05.03.2017
20:49

Bravo, Grobarcino!