Najnovije vesti
Vesti Politika
Antić (SPS): Dijana Vukomanović da vrati poslanički mandat

Antić (SPS): Dijana Vukomanović da vrati poslanički mandat

Potpredsednik Socijalistčke partije Srbije (SPS) Aleksandar Antić izjavio je danas da članstvo SPS-a svakodnevno traži da poslanica Dijana Vukomanović vrati mandat pošto je napustila SPS na čijoj je listi izabrana i osnovala poslaničku grupu "Nova Srbija - Pokret za spas Srbije".

Aleksandar Antic foto V Lalic Foto: V. Lalić / RAS Srbija
Aleksandar Antic foto V Lalic
Aleksandar Antić
Foto: V. Lalić / RAS Srbija
Aleksandar Antić

- Članovi SPS koje gospođa Vukomanović pominje, svakodnevno traže da ona vrati oteti mandat, pa da onda nastavi da se bavi politikom kao beznačajna figura, što je i bila pre nego što je došla u SPS - naveo je Antić.

Reagujući na izjavu Dijane Vukomanović da to što SPS na predstojećim predsedničkim izborima nema svog kandidata "ozbiljno ugrožava dugoročni opstanak" stranke, Antić je rekao da članstvo SPS dobro shvata da je glas za izbor Aleksandra Vučića za predsednika Srbije zapravo i glas za SPS i za bolji život njih i njihove dece.

- Ali ja ne očekujem da gospođa Vukomanović razume šta je dobro za Srbiju, ako joj oteto ne smeta i u tome uživa - rekao je Antić i dodao da Dijana Vukomanović razume moral i lojalnost prema svojoj meri i da po sopstvenim neprincipijelnim merama pokušava da kroji i definiše mišljenje članstva SPS.

Antić je rekao da su članovi SPS do sada dokazali svoju doslednost i lojalnost istinskim idejama SPS i da su uvek sledili odluke koje je njihova partija donela.

- Lojalnost i doslednost su, međutim, strane reči za Dijanu, te je razumljivo da na ovakav način vodi kampanju za kandidate DOS - naveo je Antić.

Vukomanović je ranije danas izjavila i da "SPS u savezništvu i vazalnom odnosu sa Vučićevom partijom gubi identitet i ideologiju", a da će predstojeći predsednički izbori pokazati da gube pristalice i simpatizere.

Dijana Vukomanović napustila je u oktobru prošle godine SPS i poslaničku grupu te stranke u Skupštini Srbije. Početkom februara ove godine učestvovala je u formiranju novog opozicionog poslaničkog kluba "Za spas Srbije", čiji je predsednik bivša predsednica i poslanica Demokratske stranke Srbije Sanda Rašković Ivić.