≫ 

Gradonačelnik Beograda najavio investicije u vrednosti od pola MILIJARDE evra

On je podsetio na važne prošlogodišnje projekte, poput fabrike Meita u Obrenovcu, robne kuće Ikea, koja će biti otvorena već tokom leta, dok u Borči već radi ritejl-park

  • 1

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali položio je danas kamen temeljac za Voždove kapije, kondominijum koji će se prostirati na više od 70.000 kvadratnih metara, sa više od 700 stambenih jedinica, iza kojih stoji renomirani izraelski investitor „Shikun&Binui Group”.

 

Gradonačelnik Beograda i ambasadorka Izraela obišli izvršne radove BIG FASHION šoping centra!

 

Događaju su prisustvovali i glavni gradski urbanista Milutin Folić, ambasadorka Izraela u Srbiji Alona Fišer Kam i partner menadžer projekta Gili Dekel.

 

Mali je rekao da je reč o projektu vrednom 170 miliona evra, čiji će rezultat biti 70.000 novih kvadratnih metara stambeno-poslovnog prostora. On je istakao da je ta investicija važna za grad Beograd, ali još važnija za opštinu Voždovac.

 

Umesto jednog zapuštenog dela ove beogradske opštine, gde su nekada bili objekti Sintelona i Novog doma, gradimo nešto na šta će Voždovčani i svi građani Beograda biti ponosni. To je razlika između nas i onih koji su kao naši prethodnici vodili Beograd. Ostavili su nam zatvorene fabrike i oronule hale, dok mi pokušavamo da oživimo ruinirane delove grada – naglasio je gradonačelnik.

 

Prema njegovim rečima, danas je Beograd veliko gradilište, pokrenut je točak investicija i trenutno u gradu postoji 502 gradilišta. Kako je rekao, tokom narednih meseci će biti još ovakvih investicija, još kamena temeljaca i projekata u vrednosti od pola milijarde evra.

 

 

 

Foto: Beoinfo

Foto: Beoinfo

 

– Juče sam obišao izgradnju velikog tržnog centra na Paliluli, u kojem će, kada bude otvoren krajem aprila, posao naći 1.500 ljudi. Prošle nedelje postavljen je kamen temeljac za Kapitol park u Rakovici, koji će takođe nići na mestu nekadašnje fabrike – rakovičkog „Rekorda”.

 

- Dve nedelje pre toga postavljen je kamen temeljac za tržni centar kod Ade Ciganlije na Čukarici. Sve gradske opštine se razvijaju i na mestima gde su bile ruševine starih fabrika gradimo nešto lepše i bolje – dodao je Mali.

 

On je podsetio na važne prošlogodišnje projekte, poput fabrike Meita u Obrenovcu, robne kuće Ikea, koja će biti otvorena na opštini Voždovac već tokom leta, dok u Borči već radi ritejl-park.

 

– Hotel Hilton u centru grada biće otvoren u aprilu sledeće godine. Naš zadatak je pokretanje građevinske industrije, a samim tim i srpske privrede u celini – zaključio je gradonačelnik i zahvalio svima koji su radili na ovom projektu i početku njegove realizacije.

 

Predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić izrazio je nadu da će opština na čijem je čelu pronaći još sličnih lokacija poput ove, kako bi privukli nove investitori.

 

Foto: Beoinfo

Foto: Beoinfo

 

Velika je čast i zadovoljstvo za nas Voždovčane da prisustvujemo početku izgradnje kompleksa koji će našu opštinu učiniti kvalitetnijom i lepšom. Mogu da najavim saradnju sa kompanijom „Shikun&Binui Group” i u budućnosti, a moram da istaknem da će na ovom projektu raditi srpske firme, ljudi sa Voždovca i iz Beograda.

 

- Na Voždovcu nas očekuje otvaranje robne kuće Ikea, a uveliko je u toku i dovođenje Lidla. Radimo u interesu naroda, Grada Beograda i Srbije – rekao je Savić.

 

Partner menadžera projekta Gili Dekel pozdravio prisutne rekavši da sa čelnicima Beograda ima odličnu saradnju. On je istakao da mu je izuzetno drago zbog pokretanja novog projekta u Beogradu, kao i da je izgradnja kompleksa „Voždove kapije” dokaz da „Shikun&Binui Group” ima nameru da nastavi sa investicijama u Beograd i Srbiju.

 

Ambasadorka Izraela Alona Fišer Kam istakla je da je ponosna na činjenicu da je novi projekat kompanije „Shikun&Binui Group” naišao na odličan odziv.

 

Ona je podsetila da je pre samo mesec dana učestvovala u ceremoniji pokretanja ovog projekta, a da samo 30-ak dana kasnije ima priliku da bude na polaganju kamena temeljca.

 

Kondominijum „Voždove kapije” prostiraće se na više od 70.000 kvadratnih metara i obuhvataće više od 700 stambenih jedinica sa podzemnim parking prostorom, maloprodajnim prostorom u prizemlju namenjenim brojnim uslužnim delatnostima, zatvoren privatni park koji će se prostirati na 7.000 kvadrata sa prilagođenim sadržajima za sve uzrasne grupe – igralište za najmlađe, teretana na otvorenom, prostor za kućne ljubimce i prvi teren za padel tenis u Beogradu.

 

Daljinac baner

 

(Telegraf.rs/Beoinfo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dend

    23. mart 2017 | 18:28

    Gospodine gradonacelnice sta cete da uradite sa napustenim gradilistima, po centru grada, koja su puna vode i samim tim leglo komaraca?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA