Rusi donose nova radna mesta u Vranje

Ruska kompanija za proizvodnju nameštaja„Mnogo mebel“, otvoriće tokom aprila svoj proizvodni pogon u Vranju, u  jednoj od hali kompanije „Jumko“ , najavio je pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Stojković, a  konkurs za prijem prvih radnika već je otvoren.

Ruski investitor u Srbiji posluje pod brendom „Nefa group“ , a nakon razgovora sa najvišim gradskim rukovodstvom došlo se do završne faze realizacije planova faznog zapošljavanja ukupno 1.350 radnika koji će u početku biti smešteni u krugu vranjskih tekstilaca.

Radi se o poslovnom prostoru od 10.000 metara kvadratnih u kome će u prvoj polovini godine biti upošljeno 350 radnika. Trenutno je raspisan konkurs za menadžment od nekih desetak ljudi koji traje do 1. aprila, nakon čega će biti raspisan konkurs za prijem 350 radnika“, navodi Stojković.

Kao jedna od glavnih propozicija za glavna rukovodeća mesta navodi se poznavanje ruskog jezika. Tokom naredne nedelje očekuje se opremanje hale sa potrebnim mašinama i opremom za proizvodnju tapaciranog nameštaja.

Radovi na prepravljanju prostora kreću početkom aprila koji će trajati 30 dana, tako da će prva radna mesta biti otvorena u maju“, tvrdi Stojković.

Planovi ruske kompanije predviđaju i izgradnju sopstvene hale od 30.000 metara kvadratnih tokom iduće godine na prostoru Slobodne zone u Bunuševcu. Ukoliko prva faza bude realizovala zacrtanom dinamikom u 2018. biće otvorena radna mesta za još 1.000 ljudi.

Sa hiljadu prodajnih salona u Rusiji, planira se otvaranje 500 salona u Evropi, od kojih će 30 biti u Srbiji. Baza njihove proizvodnje za Evropsko tržište biće u Srbiji u Vranju što je veoma dobra vest za naš grad“, naglašava Stojković.

Dodatni podstrek za dolazak ruskog investitora predstavlja blizina autoputa na Koridoru 10, kao i dva aerodroma, u Nišu i Skoplju.  Prema rečima pomoćnika gradonačelnika ulaganje ove velike ruske kompanije pokrenuto je na osnovu njegovih ličnih kontakta , a uz pomoć gradonačelnika i načelnika Pčinjskog okruga kao i  podrške „Jumka“.

Milan Zdravković

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

1 Komentar
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
dobro jutro serbistan
25.03.2017. 19:03

Jos neki vic?