Zvezda - Budućnost
A. Dimitrijević
Zvezda - Budućnost

A. Dimitrijević

Zvezda - Budućnost, Foto: A. Dimitrijević

Košarkaši Budućnosti i Crvene zvezde odigraće večeras (20) drugu utakmicu polufunalne serije regionalnog takmičenja, u kojoj Beograđani vode sa 1:0. Ekipa sa Malog Kalemegdana će, ukoliko pobedi u „Morači“, obezbediti učešće u finalu, gde će igrati sa pobednikom duela između Cedevite i Partizana (1:1 trenutno, igra se u dve dobijene).

Biće interesantno videti reakciju crveno-belih posle dva vezana poraza od Olimpijakosa i Barselone. Vlade Đurović, proslavljeni trener, koji je sedeo na klupi Zvezde i Budućnosti, za „Alo!“ kaže da neefikasnost sa mečeva u Evroligi ne znači da je tim Dejana Radonjića u krizi.

- Ne bih tu utakmicu sa Barselonom uzeo kao pokazatelj. Igralo se na gostujućem terenu i domaćini su bili motivisani. Mislim da su pristalice Crvene zvezde u „Blaugrani“ napravile kontraefekat! Navijanjem su jednostavno probudili inat kod domaćina i naterali ga da igra mnogo bolje nego obično, iako za njih taj meč nije imao takmičarski značaj. Tim Dejana Radonjića nije u krizi, samo im, evidentno, nedostaje Stefan Jović - rekao je za „Alo!“ poznati košarkaški stručnjak Vlade Đurović.

Reprezentativni plejmejker Stefan Jović propustio je nekoliko važnih mečeva zbog povrede leđa i pod znakom je pitanja kada će se vratiti na parket.

- Crvena zvezda bi obezbedila prolaz u top osam Evrolige da je igrao Jović. Večerašnji meč bi igrali dosta rasterećenije kada bi on bio u protokolu. Svima koji iole prate košarku jasno je o kakvom se motoru ekipe radi. Jedini je kreator tima, uz sve uvažavanje dva Amerikanca, Voltersa i Dženkinsa, koji su strelci. Jedini je pravi organizator igre crveno-belih, ne može svako kao Nikola Jokić da bude i centar i kreator igre u isto vreme - poručuje Vlade Đurović.

Komentari (1)

Ja volim Zvezdu

28.03.2017 08:55

Pošto Zvezda sigurno neće ući medju 8 velikih, onda je bolje da se usredsredi na Budućnost jel ako izgubi na oba fronta, onda dzaba sve dosad!