28. mart  2017. 09.20  | Izvor: Novosti

Gaćinović o debiju: Gol kao zahvalnica

BEOGRAD -

Jedan meč, jedan gol. Ili, prosto matematički rečeno: učinak od sto odsto. Mijat Gaćinović će dugo da pamti debitantski nastup za najbolju selekciju Srbije prošlog petka u Tbilisiju protiv Gruzije. Slavoljub Muslin ga je, kao i Uroša Đurđevića, prekomandovao iz Mlade selekcije, četiri dana ga držao pod svojim okom u Staroj Pazovi na pripremama, a "orlić" okovan svetskom titulom sa Novog Zelanda je selektoru sve vratio. Sa kamatom.

Ušao je u igru u 81. minutu, a u 86. zatresao mrežu za konačnih 3:1 i prepun je utisaka iz Tbilisija.

"Onakav debi za seniorsku reprezentaciju čovek može samo da poželi. Kada me je selektor pozvao, možda sam bio malo iznenađen, ali sam znao da moram veoma brzo da se uklopim u način rada sa sjajnom grupom ljudi i fudbalera. Imali smo sreće i snage da se posle veoma lošeg prvog poluvremena, brzo vratimo u meč sa Gruzijom. Drugo poluvreme je bilo baš kako smo planirali na pripremamlja, dok smo uvežbavali taktiku na treninzima i anazilirali igru rivala na snimcima", kaže Gaćinović.

Mladi as Ajntrahta iz Frankfurta je, prema priznanju selektora, već dugo na skeneru stručnog štaba Srbije.

"Pratimo Gaćinovića duži vremenski period. Radio je sjajno na pripremama i drago mi je zbog njega da je golom ulepšao svoj debi", priznaje Muslin.

Mijat Gaćinović se još u subotu priključio svom jatu "orlića" na kratkim pripremama za prijateljski meč koji večeras igraju u Slovačkoj. Još pre godinu dana navijači u Srbiji su tražili "novozelanđane" u seniorskoj selekciji. Za sada su tu golman Predrag Rajković, Uroš Đurđević i Mijat Gaćinović.

Bolest je prošlost

Mijat Gaćinović je do pre godinu dana imao najvećeg protivnika u svojoj karijeri.

"Bio sam oboleo od mononukleoze i to me je prilično zaustavilo i samo na trenutak odvojilo od posla koji najviše volim. Uz porodicu, devojku i prijatelje sam sve prebrodio. Debi u Gruziji je došao kao nagrada za sve", kaže mladi ofanzivni vezista Srbije i Ajntrahta.

Tagovi