Стаматовић, због нерегуларности изборног процеса, позвао на разговор опозиционе кандидате 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Стаматовић, због нерегуларности изборног процеса, позвао на разговор опозиционе кандидате
Trenutno na sajtu: 484       |       Podeli:
28.03.2017 | 0 коментар(а)



Чајетина (Златибор)- Један опозициони кандидат за предсдника Републике оптужен је да је убио свог најбољег пријатеља;

другоме је супруга проглашена за вођу нарко клана у Београду, а он оптужен за саучесништво у убиству четворице гардиста; трећи је проглашен за агента ЦИА; четврти је „именован“ за шефа „стечајне мафије“; моја маленкост је, једним ударцем, постала и украјински шпијун и вођа „Ђукановићевог мафијашког клана на Златибору“ - написао је Милан Стаматовић у позиву опозиционим кандидатима на хитан састанак због тога што су, према његовим тврдњама, председнички избори 2017. најнерегуларнији избори у Србији од 1990. до данас, наводи с у саопштењу ПР тима Милана Стаматовића.

У прилог тези да се избори који се одржавају у недељу већ унапред могу сматрати нерегуларним, осим "цртања мета на челу од стране Вучићевих јуришних пропагандних одреда", Стаматовић наводи још низ аргумената.

Стаматовић пита да ли је игде икоме у демократском свету пало на памет да мења услове претквалификација за председничку трку, као што се то чини овде тако што 1. марта 2017, српски нотари, први пут у историји, преузимају валидирање скупљања потписа за кандидатуре, а да већ сутрадан званично отпочне изборна кампања, због чега су сви кандидати – осим кандидата Вучића који је 60.000 потписа скупио гинисовског брзином од неколико секунди по једном потпису – прву трећину кампање потрошили борећи се са алама Вучићеве парадржавне, а стварно партијске, бирократије?

Милан Стаматовић подсећа да се контрола бирачких спискова ради из Вучићевих центара моћи и сами спискови су "тајна у коју увид имају само најпоузданији Вучићеви сарадници"; да ће се гласови са Косова бројати у Рашки и Врању без учешћа представника опозиционих кандидата; да је парадржавна бирократија учинила све да онемогући да своје бирачко право оствари неколико милиона држављана Србије који живе у иностранству; да је медијски однос заступљености кандидата у овој кампањи 92 одсто простора  за Вучића, а само осам (8) за осталу десеторицу кандидата!

- Кандидат Вучић најбруталније злоупотребљава чињеницу да се „такмичи“ из фотеље председника Владе и то користи да своје државничке сусрете као премијер, а интензивирао их је до изнемоглости баш у финишу ове кампање, употреби ради добијања „подршке“ од светских државника, почев од немачке канцеларке, руског председника, првог човека Републике Српске, мађарског министра иностраних послова, бившег италијанског министра дипломатије, некадашњег немачког канцелара итд - пише даље Стаматовић својим колегама, опозиционим кандидатима.
Због свега наведеног, Стаматовић је позвао опозиционе кандиате да се хитно, већ данас или сутра, састану и договоре заједнички активан наступ који подразумева и упознавање надлежних домаћих и међународних институција о овим и бројним другим примерима нерегуларности који прете да угрозе легитимитет, али и легалитет овог изборног процеса.
Глас западне Србије














PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.396.091 посета
Тренутно на сајту: 483 посетилац(a)