Svet

0

Pritužbe zbog naslovnice Dejli mejla s fokusom na noge, a ne na politiku

Autor: VV

Izvor: Beta

Pritužbe zbog naslovnice Dejli mejla s fokusom na noge, a ne na politiku

Izvor: Foto: Beta, AP

Naslovna strana britanskog tabloida sa fotografijom Mej i Sterdžon, uz pitanje ko ima bolje noge osuđena je kao "moronski" seksizam, navodi Bi-Bi-Si (BBC).

Zbog fotografije dve liderke objavljene u današnjem izdanju Dejli mejla, uz koju stoji naslov koji spekuliše koja je od njih dve pobedila u "Legzit" takmičenju, čime se aludira na Bregzit, negodovali su pojedini političari i čitaoci, navela je agencija AP.

Gardijan piše da je javnost odmah kritikovala naslovnu stranu Dejli mejla, koja se najpre pojavila na društvenoj mreži Tviter u ponedeljak uveče.

Mej i Sterdžon sastale su se u utorak prvi put od kada je premijerka Škotske zatražila novi referendum o nezavisnosti, rekavši da Velika Britanija izvlači Škotsku iz EU protiv njene volje.

Škotski glasači su na referendumu o nezavisnosti 2014. sa 55 odsto glasova odlučili da Škotska ostane deo Ujedinjenog Kraljevstva, međutim odluka Britanaca na referendumu 23. juna godine da napuste EU ponovo je otvorila pitanje Škotske.

Većina građana u Škotskoj podržava ostanak u EU, ali je njih nadglasala većina u Engleskoj koja je želela da napusti Uniju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR