U Kosjeriću se pripremaju i za lokalne izbore

I dok će predsednički izbori biti održani u nedelju, 23. aprila će u Zaječaru, Vrbasu, Odžacima, Kovinu i Kosjeriću građani birati lokalnu vlast. Za 27 odborničkih mesta u Skupštini opštini Kosjerić liste je predalo pet stranaka i koalicija, ali se do zaključenja očekuju još dve.

Oko deset hiljada birača opštine Kosjerić biraće u aprilu predsednika Srbije, ali i novu lokalnu vlast. Izborna lista kandidata za novi saziv Skupštine opštine još nije zaključena.

Do sada je, po rečima Miroljuba Kosorića iz opštinska izborne komisije, predato pet lista: 
Srpska napredna stranka, Srpska radikalna stranka, DS-SPO-LDP, Pokret socijalista i DSS. I bez podrške Pokreta socijalista, koji imaju svog predsedničkog kanditata, aktuelni predsednik iz redova naprednjaka smatra da će mu građani poveriti još jedan mandat.

"Nikakvo čudo nije ni da ostanu u opoziciji, ali oni su se ovde pojavili kao novi", kaže Stojanić. "Oni nemaju odbor. U opoziciju su se okupile stranke koje ili izumiru, ili kojih nema. Ali sasvim svejedno, ja sam čovek koji je jako tolerantan. Moj interes je da pomognem što više ovih građanima."

Međutim, u sigurnu pobedu, ubeđena je koalicija koja je na prethodnim izborima izgubila vlast od naprednjaka, zbog kojih je kažu Kosjerić postao opština koja izumire.

"Nemamo nikakav kulturni život u Kosjeriću, sportske sadržaje će da svedu na minimum", naglašava Danijela Radovanović (lista DS - SPO - LDP). "Oni smatraju da Kosjercima ništa nije potrebno osim da njih nekoliko prima plate."

Ko će pobediti, odlučiće se na 29 izbornih mesta, od kojih se na jednom sazna pobednik pre nego što stignu listići iz svih delova opštine.

Predsednički i lokalni izbori neizostavna su tema ovih dana u Kosjeriću, ali za većinu je važnije pitanje kako će roditi malina i kolika će biti cena voća koje velikom broju meštana obezbeđuje egzistenciju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво