Vesti

0

Kuburović i Dolovac sa generalnim tužiocem Mađarske o saradnji

Autor: JU

Izvor: Beta

Kuburović i Dolovac sa generalnim tužiocem Mađarske o saradnji

Izvor: Foto: Beta / Milan Obradović

Generalni tužilac Mađarske je, kako se navodi u saopštenju, ocenio da je saradnja dve zemlje na svim nivoima sve bolja, i da treba i dalje da se razvija.

Polt je pohvalio zajedničke istražne timove, koji su, budući da su do sada postojali samo na nivou EU, dokaz da Srbija ide dobrim putem ka članstvu u Uniji.

Na sastanku je ukazano i da je saradnja organa Srbije i Mađarske od izuzetnog značaja i zbog aktuelne migrantske krize, u kojoj se obe zemlje suočavaju sa velikim izazovima.

Kao dokaz odličnih odnosa naveden je rad zajedničkih istražnih timova, koji su dali veoma dobre rezultate, kao i saradnja pograničnih tužilaštava, od ključnog značaja kada je u pitanju migrantska kriza.

Kuburović i Dolovac su zahvalile mađarskim kolegama na podršci koju ta zemlja pruža Srbiji na putu ka Evropskoj uniji, kao i u realizaciji ciljeva iz pregovaračkih poglavlja 23 i 24, gde značajnu ulogu imaju tužilaštva.

Kuburović je kako se dodaje u saopštenju, navela da je saradnja vlada Srbije i Mađarske, kao i dva ministarstva, izuzetna, što potvrđuje i zajednička sednica dve vlade, održana krajem prošle godine, kao i više bilateralnih susreta ministara pravde dve zemlje.

Dolovac je dodala da Ministarstvo pravde pruža značajnu podršku tužilačkom sistemu u Srbiji, pre svega kroz zakone koje predlaže Vladi Srbije, kao i kroz učešće ministra pravde u radu Državnog veća tužilaca.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR