Vesti

0

Vučić: Ne idem na Kosovo

Autor: AP

Izvor: Beta

Vučić: Ne idem na Kosovo

Izvor: Foto: Beta / Milan Obradović

 

 

"Da li ću da dolazim sa (Aleksandrom) Vulinom, (Nebojšom) Stefanovićem ili nekim trećim, neće mi oni naređivati. Taj film nećete da gledate", rekao je Vučić i dodao da odustao od posete Leposaviću jer ne želi da izlaže neprijatnosti Srbe sa Kosova.

On je rekao da ne želi da ga neko ucenjuje i vrši pritisak na njega i da Albanci sa Kosova "jedno plasiraju u svojim medijima" u Prištini, a drugo govore pred Evropskom unijom "kako bi rekli da su fini".

Vučić je rekao da veruje da će Srbi sa Kosova "listom glasati za mir i stabilnost".

On je dodao da će sutra u Leposaviću biti održan predizborni skup i da će na njemu govoriti, kako je rekao "drugi ljudi za koje ne traže Bog zna kakvo odobrenje".

Prištinska štampa objavila je juče da Vučić može da ide na Kosovo ali bez ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića i ministra odbrane Zorana Đorđevića, dok je ministar spoljnih poslova Kosova Enver Hodžaj rekao da Vučić može na Kosovu da boravi tri sata.

 

Vučić: Nema problema za firme Agrokora u Srbiji

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je večeras da radnici kompanije Agrokor u firmama u Srbiji nemaju razloga za brigu zbog finansijskih problema te hrvatske kompanije i da Vlada Srbije radi na tom pitanju.

Vučić je za Radio televiziju Srbije rekao i da "za sada nema problema po tom pitanju".

"Radimo na tome, nema problema ni za Dijamant, ni za Frikom ni za maloprodaju...radimo na tome i za sada nema problema po tom pitanju", rekao je Vučić.

U sastavu hrvatske kompanije Agrokor koja je u finansijskim problemima zbog dugova, u Srbiji posluje šest firmi - Dijamant, Frikom, kikindski mlin, MG mivela, Merkator i Super kartica.

Vučić je rekao i da će kao predsednik države pomagati Vladi Srbije u stvaranju povoljnog poslovnog ambijenata u zemlji i dovođenju stranih investitora.

"Moj posao će biti da kreiramo stabilan ambijent u zemlji, obezbedimo stabilnost i u regionu i da dovodimo investitore", rekao je Vučić.

On je ocenio i da region može da postne "motor razvoja" i cele Evrope, ukazavši da je zato predložio i stvaranje carinske unije na Balkanu.

"Ekonomija je ključna stvar ", rekao je Vučić, naglasivši da je zato, uz očuvanje stabilnosti u državi , potrebna izgradnja ; pruge i autoputeva.

Prema njegovim rečima, za ekonomski razvoj ključni su mir i stabilnost u Srbiji, a ne stavranja nereda po makedonskom scenariju.

Vučiuć smatra i da Srbija može da dostigne stopu rasta bruto društvenog proizvoda od tri i po do četiri odsto godišnje i da "pristigne a ne prestigne" i razvijene evropske države.

Vučić, koji je predsednički kandidat vladajuće koalicije je pozao građane da izađu na izbore 2. aprila i glasaju po svoj savesti.

"Mislim da imamo veliku šansu da pobedimo u prvom krugu i to svih deset kandidata i nevažeće listiće", rekao je Vučić

On je rekao i da je ponosan na svoju predizbornu kampanju, ocenivši da je bila "čista kao sunce i najčistija od svih ostalih kandidata".

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR