Vesti

0

Vukomanović: Naslovne strane govore o svemoći i nemoći Vučića

Autor: VV

Izvor: Beta

Vukomanović: Naslovne strane govore o svemoći i nemoći Vučića

Izvor: Foto: prtscr ytb

Vukomanović je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije rekla da su na naslovnim stranama mogli biti neki drugi ljudi i neka druga imena poput imena i fotografije Marka Miljkovića, pretučenog aktiviste koji učestvuje u kampanji predsedničkog kandidata Vuka Jeremića.

"Na naslovnim stranama je mogao da bude uslikan i generalni štrajk fabrike 'Goša' ili In memoriam jednom radniku koji neće moći 2. aprila da izađe na izbore jer je izvršio samoubistvo", rekla je Vukomanović.

Ona je kazala da se mogla naći i priča o "crvenom zlatu Srbije" - malini, koju bi Srbija u većoj količini mogla da proizvodi i izvozi, ili o srpskoj šljivi ili bilo kom drugom srpskom proizvodu, ali kako je istakla "predsednik Vlade nije umeo i nije znao da pokrene proizvodnju i nema čime da se pohvali sem da sebe ponudi kao glavni proizvod svoje vlasti".

Vukomanović je kazala da će medijima uveče da podvuku crtu i izračunaju koliko su zaradili na ovim naslovnim strana od političkog marketinga jednog čoveka i koliko su izgubili zbog neprodatih primeraka.

"Ja sam sigurna da velika većina građana Srbije danas neće kupiti dnevne novine koje tradicionalno kupuje samo zato što ovako izgledaju naslovne strane", ocenila je Vukomanović.

Ona je u ruci držala novine koje na naslovnoj strani imaju logo izborne kampanje Aleksandra Vučića i rekla da će ta gomila papira već sutra biti otpad, a zatim ih bacila na pod.

Đorđe Vukadinović, iz iste poslaničke grupe, rekao je da će neko reći da je to slobodno tržište i marketing i da svako može da se oglašava na način na koji nađe za shodno, ali je napomenuo da se ipak postavlja pitanje da li su drugi kandidati imali novca tako nešto da plate i da li bi direktori i vlasnici medija smeli da stave druge kandidate na taj način na naslovne strane.

"Šta god da je od te dve stvari u pitanju, bilo finansijska nemogućnost, bilo strah medija, posledica je jednako pogubna i dosta toga govori o neravnopravnosti utakmice", rekao je Vukadinović.

Povodom priča u izbornoj kampanji o "makedonskom scenariju", on je rekao da taj famozni scenario nije ono što se predstavalja u kontrolisanim medijima, već da se zapravo radi o tome da je jedan deo bezbednosne struktura u Makedoniji otkazao poslušnost Nikoli Gruevskom i dozvolio da iscure podaci o malverzacijama njegove vlasti tadašnje vlasti.

Jedina sličnost koja bi se mogla desiti u Srbiji, po rečima Vukadinovića, je da neki delovi bezbednosnog aparata otkažu poslušnost aktuelnoj vlasti čega se Vučić pribojava pa zato toliko priča i plaši narod "makedonskim scenarijem" i lažnim državnim udarima.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR