Vesti

0

SDA Sandžaka od danas deo vlasti u Novom Pazaru

Autor: SA

Izvor: Beta

Predsednik Skupštine Novog Pazara Mirsad Đerlek podneo je danas ostavku na tu funkciju zbog "profesionalnih obaveza", a na njegovo mesto biće imenovana Ifeta Radončić iz SDA Sandžaka.

Radio Sto plus nezvanično saznaje da će predsednik Asocijacije mladih SDA Sandžaka Emir Aščerić biti imenovan na današnjoj skupštini za pomoćnika gradonačelnika, dok će Esmir Muratović i Esad Fazlić umesto Dragane Garović i Albina Šabotića biti novi članovi Gradskog veća.

Predsednici SDA Sandžaka i SDP Sulejman Ugljanin i Nihad Hasanović potpisali su 20. decembra 2016. Deklaraciju o strateškom partnerstvu, u cilju uspostavljanja političke stabilnosti i pozitivne političke klime u Sandžaku.

Deklaracija sadrži 13 tačaka, a u jednoj od njih se navodi da je njen ključni cilj puna politička i društvena stabilnost u Sandžaku, što podrazumeva i smanjenje tenzija i podela među građanima, posebno među Bošnjacima.

Jedna od tačaka navodi da će te dve stranke omogućiti obostrano učešće u vlasti u sandžačkim opštinama, pravljenjem novih koalicija ili proširivanjem postojećih, što će biti regulisano posebnim sporazumom, koji će biti saglasan ovoj Deklaraciji.

Poštujući Deklaraciju, SDP je pre par meseci postala deo vlasti u Sjenici, a uskoro se očekuje da i u Tutinu članovi ove partije zauzmu rukovodeće funkcije.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR