Vesti

0

DJB pozvala poslanike opozicije da potpišu inicijativu za smenu Maje Gojković

Autor: VV

Izvor: Beta

DJB pozvala poslanike opozicije da potpišu inicijativu za smenu Maje Gojković

Izvor: Foto: Beta / Saša Đorđević

DJB je navela u saopštenju da je 27. februara svim opozicionim poslaničkim grupama poslala inicijativu za smenu Maje Gojković, zbog blokiranja rada Skupštine, a da su tada obe inicijative potpisali poslanici pokreta Dveri i poslanica Sanda Rašković Ivić.

"Ostali se nisu oglasili. Danas smo svima koji ih nisu potpisali ponovo poslali zahtev", navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, smena predsednice Skupštine traži se zbog njene, kako se navodi, "sramne uloge u gaženju Skupštine i otvorenog gušenja zakonodavne i kontrolne uloge parlamenta zarad ispunjavanja naredbi Aleksandra Vučića".

Inicijativu za glasanje o poverenju Vladi Srbije DJB je pokrenuo 27. februara nakon što je, kako se navodi "Aleksandar Vučič u trku za predsednika Srbije odlučio da uđe sa pozicije predsednika Vlade i otvoreno pokazao da će zloupotrebiti svoju funkciju u izbornoj trci, kao i da će tim postupkom pogaziti osnovne principe podele vlasti".

Da bi se razmatrale, potrebno je da inicijativu za smenu predsednika Skupštne potpiše 30 poslanika, a inicijativu za izglasavanje nepoverenja Vlad Srbije 60 poslanika.

Demokratska stranka (DS) saopštila je danas da je pokrenula inicijativu za hitnu smenu predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković i razrešenje članova Regulatornog tela za elektronske medije (REM) jer smatra da je parlamentarizam u Srbiji u krizi i da su mediji pod kontrolom Srpske napredne stranke.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR