Boško Obradović
Zoran Ilić
Boško Obradović

Zoran Ilić

Boško Obradović, Foto: Zoran Ilić

Predsednik Dveri Boško Obradović uputio je danas poziv svim šefovima opozicionih poslaničkih grupa, da se hitno sastanu u Narodnoj skupštini u sredu u 10 časova, radi razgovora o daljem razvoju veoma ozbiljne društveno-političke krize u Srbiji.

On je šefovima opozicije uputio pismo u kojem ih poziva na sastanak.

"Poštovane kolege, kao šef poslaničke grupe Dveri, pozivam sve šefove opozicionih poslaničkih grupa na zajednički sastanak, koji bi se održao u sredu u Narodnoj skupštini Republike Srbije u 10 časova. Želja mi je da zajednički razmotrimo dalji razvoj situacije u vezi sa protestima studenata, blokadom rada Narodne skupštine i totalnom blokadom medija sa nacionalnom frekvencijom.

Mi kao narodni poslanici imamo obavezu da nastavimo sa radom i pokažemo društvenu odgovornost i političku ozbiljnost. Kao službenici najvažnije državne isntitucije ne smemo više da dozvolimo blokadu najodgovornijeg državnog aparata. Niko ne može da nam zabrani pravo na rad, posebno ne Vučić, koji nas nije ni izabrao za narodne poslanike, već nas je izabrao narod. Narodu smo dužni da uspostavimo normalan sistem funkcionisanja u državi. Zar da gledamo po strani kako je jedan čovek uzurpirao kompletan život u Srbiji?

Ovo nije trenutak političkog pozicioniranja među nama, ovo je trenutak koji nas opredeljuje da li smo deo naroda koji nas je izabrao ili deo Vučićeve diktatorske vlasti. Predsednica skupštine Maja Gojković, kao i svi narodni poslanici vladajuće garniture, svojom odlukom o ukidanju rada Narodne skupštine i priznavanjem Aleksandra Vučića za predsednika Republike Srbije, koji je u isto vreme i premijer Srbije i šef svih službi bezbednosti, jasno su se opredelili na čijoj su strani. Sada je red na nas.

Ako narodne poslanike iz redova vlasti nije sramota što primaju platu, a ne rade ništa, mi kao opozicija ne bi smeli tako da se ponašamo. Zato očekujem od Vas da se sastanemo u sredu i svim snagama pokušamo da pronađemo rešenja za izlazak iz ove duboke krize, koju je ovaj režim nametnuo svim građanima Srbije", stoji u pismu koje je Obradović uputio šefovima opozicije.

Komentari (3)

Drita

10.04.2017 19:28

Dajte plate i narod je mirniji. Šta ce nam poslanici amateri.

Zoran

10.04.2017 19:29

Ako Obradović dokaže da je 55% manje od 2,3% glasaću za njega.

Laki

11.04.2017 08:28

@Zoran - Šta sad hoce ovaj napirlitani, da bude vođa opozicije, sinak sa 2,3 posto osvojenih glasova bi trebao da se zavuces u misiju rupu i da se ne pojavljujes ti si svoje odsvirao, jedino mozes da budes kaskader kad si uspeo da vozis 117 kilometra na jednom šrafu na tocku, prijavi se za Ginisa