“Delije“ su u napadu na „grobare“ nosili fantomke
youtube
“Delije“ su u napadu na „grobare“ nosili fantomke

youtube

“Delije“ su u napadu na „grobare“ nosili fantomke , Foto: youtube

Posle masovne tuče „grobara“ i „delija“ pred jednu sasvim običnu utakmicu koju je Partizan na svom stadionu igrao sa Radnikom iz Surdulice, sasvim je izvesno da će predstojeći večiti derbi, zakazan za 17. april, predstavljati događaj visokog rizika na kojem bi moglo da dođe do pokušaja osvete pristalica crno-belih, koji su napadnuti na kućnom pragu.

U tom slučaju, epilog sukoba huligana bi mogao da bude krvaviji od onoga što smo videli u subotu.

Na pojedinim navijačkim forumima već se mobilišu jurišne jedinice ekstremnih grupa „grobara“ i „delija“. Policija, koja prilikom poslednje makljaže nije privela nijednog izgrednika, ovaj put pažljivo prikuplja sve informacije sa ulica kako bi se što bolje organizovala i kako bi se za nedelju dana sprečio pravi pokolj na beogradskim ulicama.

Navijači Partizana su trenutno podeljeni na nekoliko frakcija, ali mržnja prema pristalicama Crvene zvezde ih može, bar nakratko, ujediniti.

Na jugu stadiona u Humskoj već dugo vlada nejedinstvo, čak je i tokom meča sa Radnikom bilo međusobnih obračuna na tribini.

Uljez na jugu zadobio teške telesne povrede

Navijač Crvene zvezde koji se infiltrirao među „grobare“ u želji da skine crno-bele zastave zadobio je teške telesne povrede i nalazi se u Urgentnom centru, saznaje „Alo!“.

 Najratoborniji deo „delija“ je baš taj raskol među „grobarima“ iskoristio za iznenadni napad pred njihovim stadionom. Kako se juče moglo čuti u navijačkim krugovima, pristalice Zvezde su pre dva dana htele da na stadionu otmu zastave „grobara“, ali su osujećene u toj nameri, pa je jedan od „delija“ dobio žestoke batine na južnoj tribini. Kada je nekoliko minuta kasnije saopštio svojim vođama kako je prošao, njegovi saborci su prešli na plan B i iz obližnjeg parka pojurili grupu „grobara“, koja se dala u beg.

Obe strane su pokušale bakljama da razbiju rivale, došlo je do bliskog kontakta u kojem su korišćene motke i kamenice i pravo je čudo da na kraju nije bilo mnogo povređenih u ovom sukobu.

Privođenje na  južnoj tribini

Marko Metlaš

Privođenje na južnoj tribini, Foto: Marko Metlaš

U najkritičnijem momentu umešala se i policija, koja je verovatno onemogućila totalni rat na ulicama.
Navijačkom ludilu mora da se stane na put. Momentalno. Da u ponedeljak ne bismo prebrojavali mrtve.

Komentari (1)

Drita

10.04.2017 19:55

Policijo pustite manijake koji vam guraju pištolje usta i gaze autima da se dobro medjusobno poubijaju. Zatim neka dodju političari i smire svoje navijačke vodje.