Policija snimala primopredaju novca
MUP
Policija snimala primopredaju novca

MUP

Policija snimala primopredaju novca, Foto: MUP

Prema optužnici, njima se stavlja na teret da su tog 28. avgusta 2014. u bašti poznatog beogradskog kluba od C. B. pokušali da iznude 70.000 evra. Oni su, navodno, čuli da je oštećeni prodao jahtu jednom Grku za 183.000 evra i da kod sebe ima novac.

- Parać se još tereti da je oštećenom udario nekoliko šamara u stanu gde živi i govorio mu: „Gde si, pi*ko”, dok je držao nož. Dopuđa je takođe bio prisutan i pritiskao je oštećenog da da novac. Zatim su rekli da ima nekoliko sati da donese pare u baštu restorana. Amerikanac je o svemu obavestio policiju u Beogradu. Sa sobom je na sastanak poneo 100 obeleženih novčanica od 100 dolara. Dvojica Hrvata uhapšeni su nakon uzimanja novca - objašnjava naš sagovornik.

Oštećeni: Zvali su me i telefonom

Kako „Alo!” saznaje, na sudu i u tužilaštvu oštećeni Amerikanac tvrdio je da je pretnje od dvojice uhapšenih dobijao i putem telefona.

- Zvali su me i tražili novac sve dok nisam pristao da im ga dam - rekao je oštećeni.

Kako „Alo!” saznaje, Danetu Dopuđi sudilo se u odsustvu jer je isekao nanogicu koju je nosio i pobegao.

Nemanja Govedarica i Dejan Dobrosavljević, advokati okrivljenog Denisa Paraća, potvrdili su za „Alo!” da je prvostepena odluka ukinuta i vraćena sudu na ponovno odlučivanje.

- Od početka postupka, kao i u žalbi na presudu, isticao sam da nema dokaza da je okrivljeni izvršio krivično delo koje mu je stavljeno na teret, zbog čega je, po meni, ovakva odluka Apelacionog suda očekivana. Zbog toga očekujem da sud u daljem toku postupka može doneti jedino oslobađajuću presudu. Braneći u sličnim postupcima, mogu da kažem da se u praksi poslednjih godina pojavljuju krivična dela prinude i iznude iza kojih se kriju neraščišćeni odnosi ili postojanje drugih interesa kod navodnih oštećenih. Uopšteno govoreći, postoji opasnost da se ne prepoznaju eventualni interesi oštećenog za podnošenje prijave za ovako teška krivična dela, što može voditi neosnovanom vođenju postupka, čak i određivanju pritvora, a da se nakon izvođenja dokaza donese oslobađajuća presuda - izjavio je za „Alo!” advokat Nemanja Govedarica.