Najpraznija kasa SPS-a, u minusu i Dveri, DSS i LSV

Većina parlamentarnih stranaka prošlu godinu završila je minusu, a rekorder po ispražnjenoj stranačkoj kasi su socijalisti, čiji je saldo "u crvenom" čak 300 miliona dinara.

To pokazuju redovni godišnji finansijski izveštaji koje su stranke bile dužne da do juče predaju Agenciji za borbu protiv korupcije.

U svim parlamentarnim strankama za "Novosti" kažu da su ispoštovale taj rok, ali je na sajtu Agencije dosad "okačeno" tek nekoliko godišnjih izveštaja. Kad su podvukli crtu prihoda i rashoda minus su zabeležili i Dveri, DSS i LSV. Dveri su godinu završile kratke za 20 miliona dinara, a DSS i LSV do 10 miliona dinara.

Ligaši su od donacija pravnih i fizičkih lica prihodovali skoro devet miliona dinara, ali ni to im nije pomoglo da imaju pozitivan konto na kraju 2016.

Negativan saldo imao je i SVM  koji je prihodovao oko 44,6 miliona dinara, a rashodi su im bili za četirio miliona veći - 48,6 miliona.  Oni su se osim budžetskih primanja finansirali i od priloga od oko 1‚4 miliona dinara.

Interesantno je da je među njihovim donatorima i jedan opštinski odbor socijalista koji je na račun SVM uplatio 103.000 dinara.

Računi demokrata i LDP "zamrznuti" su već treću godinu. Prema podacima Narodne banke Srbije, DS je u blokadi 1.084 dana i to na iznosi od 79 miliona dinara. Prošlu godinu, prema izveštaju koji su podneli Agenciji, završili su sa minusom od 18 miliona dinara. Liberali, po podacima NBS, duguju 22 miliona, a račun im je u blokadi 1.079 dana.

Direktor socijalista Dejan Backović kaže za "Novosti" da je njihov minus narastao na 300 miliona na osnovu zaostalih dugova iz prethodnih izbornih kampanja. I Dveri još vuku dug iz kampanje za prošlogodišnje vanredne parlamentarne izbore, dok u redovnom poslovanju, kako kažu, nemaju problema i tu pokrivaju troškove. Inače u 2016. od donacija su prikupili oko dva miliona dinara.

  • Cocco

    20.04.2017 09:04
    Kada seljak u najzabitijoj selendri nema para, on je poslednji golja. Niko i ništa. Još ako je imao pare pa ih pročerdao... Iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiih! Od takvih svi okreću leđa.
    A ove jadnike njihovi partijski pripadnici još smatraju nekim veličinama. Čak i uzorom!
  • Dragan

    19.04.2017 12:58
    ?
    Pa kako oni misle da vode drzavu kad ne mogu svoju stranku? To bi bilo kao da niste sposobni da platite racune za sopstveni stan, a zelite da vodite i odlucujete o sudbini miliona ljudi.
  • Prokopije

    19.04.2017 11:18
    prosao im rok upotrebe
    Za ove a i neke druge stranke trebalo bi pokrenuti stecajni postupak kao i kod firmi koje su u blokadi .Stranke su propale jer nude fals robu kojoj je davno istekao rok i nije vise za upotrebu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija