Vesti

0

Skupština Srbije završila rad, nastavak sednice sutra

Autor: AP

Izvor: Beta

Skupština Srbije završila rad, nastavak sednice sutra

Izvor: Foto: Beta / Armenija Zajmi Bešević

Skupština Srbije je danas skoro tri sata utvrđivala dnevni red, a tokom rasprave poslanici su govorili i mimo dnevnog reda, najčešće o protestima i izborima za predsednika Srbije.

Poslanici su na sednici objedinjeno raspravljali o više međunarodnih sporazuma, među kojima su Sporazum o učešću u Srednjoevropskom programu univerzitetske razmene (CEEPUS III), kao i Sporazum Vlade Srbije i ostalih članica Inicijative za reformu obrazovanja u jugoistočnoj Evropi o sedištu Sekretarijata Inicijative za reformu obrazovanja u jugoistočnoj Evropi.

Na sednici se raspravljalo i o Konvenciji o Evropskom šumarskom institutu, kao i potvrđivanje Protokola o eliminaciji nezakonite trgovine duvanskim proizvodima.

Potvrđivanje Doha amandmana na Kjoto protokol uz Okvirnu konvenciju Ujedinjenih nacija o promeni klime, takođe je bio predmet rapsrave poslanika u parlamentu.

Raspravljalo se i o potvrđivanju Sporazuma vlada Srbije i Poljske o saradnji u borbi protiv organizovanog i drugih vidova kriminala i potvrđivanje Sporazuma vlada Srbije i Nemačke o saradnji u oblasti bezbednosti.

Poslanici su raspravljali i o potvrđivanju izmena Sporazuma vlada Srbije i Bugarske o policijskoj saradnji i potvrđivanje Sporazuma vlada Srbije i Češke o saradnji u oblasti kulture, obrazovanja, nauke, omladine i sporta.

Na sednici se raspravljajo i o potvrđivanje Sporazuma vlada Srbije i Mađarske o plovidbi rekom Tisom, potvrđivanju Sporazuma vlade Srbije i Katara o uzajamnom podsticanju i zaštiti ulaganja, kao i potvrđivanje Sporazuma Srbije i Rumunije o socijalnoj sigurnosti.

Na dnevnom redu sednice je i Predlog odluke o prestanku funkcije zaštitnika građana, kao i Predlog odluke o izmenama članova i zamenika članova odbora skupštine srbije i predlog odluke o utvrđivanje sastava stalnih delegacije skupštine u međunradonim parlamentarnim institucijama.

Sednica Skupštine Srbije biće nastavljena sutra u 10 časova, pošto predsednica Maja Gojković nije produžila rad parlamenta posle 18 časova.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR