Kenijac Katam i Olivera Jevtić pobednici 30. Beogradskog maratona

Kenijski atletičar Stiven Kipngetič Katam pobednik je 30. Beogradskog maratona u muškoj konkurenciji, dok je kod žena najbrža bila srpska atletičarka Olivera Jevtić.

Kipngetič Katam je stazu od 42 kilometra i 195 metara pretrčao u vremenu od dva sata, 21 minut i 11 sekundi. Srpski predstavnik Darko Živanović završio je na drugoj poziciji (2:30,14), dok je treći takođe Kenijac Kenedi Kipruto Majo (2:33,40).

"Srećan sam što sam pobedio, ponovo ću doći u Beograd, baš mi se sviđa grad. Bilo je hladno, ali su nas ljudi na ulicama podržavali", rekao je Katam. 

Srpska atletičarka Olivera Jevtić pobednica je 30. Beogradskog maratona u ženskoj konkurenciji.

Ona je stazu dugu 42 kilometra i 195 metara pretčala za dva sata, 37 minuta i 59 sekundi. I drugo i treće mesto osvojile su Srpkinje Teodora Simović (2:41,45) i Nataša Ćulafić (3:02,40).

"Presrećna sam što sam posle toliko godina pobedila, treći put u karijeri, bilo je teško. Teodora Simović se sjajno držala, terala me na bolji rezultat. Hvala publici, sve vreme me je bodrila", rekla je Jevtić novinarima.

Ona je dodala da ju je vetar sputao da zabeleži bolje vreme.

"Ovo je najdrža pobeda, pravi "kam bek" na maratonu. Nisam se specijalno spremala za maraton, već za polumaraton. Vetar me je omeo da rezultat bude bolji", rekla je Jevtić i dodala da će se truditi da i dalje donosi radosti narodu.

Kako je navela, staza u Beogradu je sjajna i bez ekstremnih nizbrdica i uzbrdica.
Pobednici polumaratonske trke su Makedonac Dario Ivanovski i Crnogorka Slađana Perunović.

Ivanovski je deonicu od 21 kilometar istrčao u vremenu od sat vremena i 10 minuta.
Drugo i treće mesto zauzeli su srpski takmičari Velimir Bojović (1:10:40) i Marko Ranković (1:11:56).

Perunović je odbranila titulu iz prošle godine u vremenu od 1 sat, 21 minut i 40 sekundi.

Drugo mesto zauzela je Natalija Grac iz Poljske rezultatom 1:28:28, dok je treća Srpkinja Aleksandra Marinkov 1:30:00.

U polumaratonskoj trci učestvovali su i gradonačelnik Beograda Siniša Mali, kao i nekadašnji vaterpolista, trenutno predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić.

Trku zadovoljstva na pet kilometara istrčalo je oko 20.000 ljudi.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво