Novi incident na američkim letovima – stjuard udario putnicu kolicima za bebe

Američka avio-kompanija „Amerikan erlajns“ suspendovala je jednog svog radnika, nakon što se na društvenim mrežama pojavio video-snimak na kojem se vidi kako učestvuje u svađi u avionu te kompanije, u koji je uključeno i nekoliko putnika i „uplakana žena sa detetom“ koju je navodno, prilikom grube intervencije udario kolicima za bebe.

Uz snimak koji je objavio na Fejsbuku, korisnik te mreže Surin Adjantaja je napisao da je zaposleni u „Amerikan erlajnsu“ vrlo grubo oduzeo jednoj ženi kolica za bebe, preneo je Rojters.

Incident se dogodio na letu iz San Franciska za Dalas, pre poletanja aviona, a američka avio-kompanija vrši istragu, rekla je portparolka kompanije Lesli Skot.

Prema njenim rečima, incident se dogodio nakon što je došlo do spora oko toga da li jedna žena može da unese kolica u avion, objasnila je Skotova.

Tokom trominutnog snimka ne vidi se kako stjuard nasilno oduzima kolica i pritom udara njima majku, ali se na njegovom početku vidi žena kako plače i traži da joj se vrate kolica, navodi Ej-Bi-Si njuz.

Do eskalacije sukoba došlo je kada je u njenu odbranu stao jedan muškarac, takođe putnik, i zatražio od posade ime zaposlenog koji je oduzeo kolica, pre nego što se vratio na svoje sedište.

Nekoliko trenutaka kasnije drugi radnik avio-kompanije, za koji Skotova kaže da je stjuard, ulazi u avion i putnik se s njim suočava. „Uradi to meni i sravniću te sa zemljom“, čuje se kako putnik govori stjuardu.

Njih dvojica se potom sukobljavaju u hodniku aviona, i čuje se kako zaposleni u avio-kompaniji izaziva putnika da ga udari.

Putnik se na kraju vraća na svoje mesto, a stjuard napušta avion.

„Veoma nam je žao zbog bola koji smo zadali ovoj putnici i njenoj porodici, i drugim klijentima koji su učestvovali u incidentu“, navodi se u saopštenju avio-kompanije.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво