Ohridska šopska salata za Ginisa!

Nekoliko kuvara i učenika Ugostiteljske škole „Vančo Pitoševski“ iz makedonskog grada Ohrida ušlo je u Ginisovu knjigu rekorda nakon što su napravili šopsku salatu od 202 kilograma i 86 grama.

Inicijativu za pravljenje divovske šopske salate u makedonskom gradu pokrenulo je nekoliko kuvara sa učenicima ugostiteljske škole, a u tome ih je podržala i Opština Ohrid, javlja agencija Anadolija.

Za šopsku salatu rekordne veličine upotrebljeni su isključivo makedonski proizvodi.

„Koristili smo samo makedonski proizvodi i pravili smo je prema svetskim standardima. Utrošeno je 80 kilograma krastavaca, 80 kilograma paradajza, 40 kilograma sira, 20 kilograma luka i 10 kilograma paprika“, precizirao je glavni kuvar Dimitar Arnaudovski.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво