„Noćni menadžer“ od večeras na RTS-u

Pošto je pokorila Evropu i Ameriku, hit serija „Noćni menadžer“ u režiji oskarovke Suzan Bir, od večeras i na RTS-u. Subotom i nedeljom od 22 sata na Drugom programu biće prikazano šest epizoda adaptacije špijunskog remek dela Džona le Karea sa Hjuom Lorijem i Tomom Hidlstonom koji su ekskluzivno govorili za RTS.

Budući Bond protiv bivšeg doktora Hausa u uzbudljivoj i napetoj špijunsko-političkoj igri mačke i miša. Bivšeg britanskog vojnika Džonatana Pajna koji obavlja posao noćnog menadžera od Egipta gde je svedok arapskog proleća do Švajcarske i pohlepnog bogataša, zloglasnog trgovca oružjem okorelog u korupciji Ričarda Ropera.

Tumači ga Hju Lori koji ovom ulogom potvrđuje da je vladar drastičnih transformacija. Proslavljeni glumac priznaje da obožava Lekarea još od detinjstva i da je Noćnog menadžera pročitao još 1993. godine, kada mu se priča i dopala.

„Verovao sam da će jednog dana dospeti na ekran. Naravno, tada sam se nadao da ću glumiti Džonatana Pajna, lik koji tumači Tom Hidlston, ali šta ćete, tu nema pomoći – starim“, požalio se Lori u izjavi za RTS.

Glavno oružje serije Noćni menadžer je tenzija, a od spektakularnih ekspozija važnije je nadmudrivanje meastralnih protagonista. Talentovana i šarmantna britanska zvezda Tom Hidlston, poznat po ulogama negativaca u Toru, Osvetnicima, Grimiznom vrhu, briljira u ulozi sposobnog lovca.

O liku koji tumači u Noćnom menadžeru, nekadašnjem vojniku, Hidlston kaže: „Mislim da je Džonatan Pajn tajna za sve ljude, a možda i za samog sebe. On ne otvara karte. Ima moralno težište koje otkriva retkima. Tu je i veza između njegove vrlo burne unutrašnjosti i mirne spoljašnjosti. Kao bivši vojnik i vojni upravnik, on je svestan potrebe za određenom profesionalnom fasadom“.

Osim što je jedna od najboljih serija iz 2016. godine, Noćni menadžer je dokaz da je Hju Lori jedan od najboljih glumaca današnjice, a Tom Hidlston ozbiljan kandidat za novog Džejmsa Bonda.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво